Balears 02/10/2014

L'Obra Cultural considera la Llei de comerç un retrocés en els drets lingüístics dels ciutadans

"Si fins ara el comerç havia de respectar el dret dels clients a triar la llengua que volguessin en el moment d'anar a comprar, a partir d'ara ens trobarem davant una desprotecció absoluta que permetrà el retorn d'escenes de conflicte lingüístic en aquest àmbit"

2 min

L'Obra Cultural Balear considera "inacceptable que la nova Llei de comerç elimini el dret dels consumidors a ser atesos en català. L'entitat considera que, una vegada més, els drets lingüístics dels mallorquins són vulnerats pel Govern Bauzá i per la majoria parlamentària que li dóna suport".

"Si fins ara el comerç havia de respectar el dret dels clients a triar la llengua que volguessin en el moment d'anar a comprar, a partir d'ara ens trobarem davant una desprotecció absoluta que permetrà el retorn d'escenes de conflicte lingüístic en aquest àmbit", segons l'Obra.

L'OCB considera que, "tot i haver estat poc aplicada, l'actual Llei de comerç creava un marc legal que impedia les agressions contra el dret dels ciutadans a parlar la seva llengua. Ho demostra el respecte que les grans superfícies han hagut de mostrar fins fa poc envers el català".

Al parer de l'Obra, "la nova Llei de comerç s'emmarca dins la línia d'atacs a la llengua pròpia que han marcat aquesta legislatura, des del tancament de Radiotelevisió de Mallorca fins al TIL, tot passant per la castellanització d'IB3 i dels premis Ciutat de Palma, i per la infame Llei de funció pública, que elimina l'obligació dels funcionaris públics d'entendre els mallorquins i per la lliure elecció de llengua en el primer ensenyament".

L'OCB demana a l'actual majoria parlamentària que "rectifiqui la seva actitud contrària a la llengua i a la cultura pròpies. Les recents sentències contra el TIL demostren que les propostes antimallorquines del Govern i del partit que li dóna suport són contràries a la legalitat amb què tant s'omplen la boca". L'entitat demana un "acord entre les forces polítiques i socials que garanteixi precisament el compliment d'aquesta legalitat i l'ús normal de la nostra llengua".

stats