TERRITORI

Un bus llançadora gratuït posarà solució a les aglomeracions de ses Covetes

Es tracta d'una mesura provisional i es preveu que es transportin un miler de persones diàries. Els usuaris que aparquin a la zona blava de sa Ràpita tindran dret a transbordament

Un autobús llançadora connectarà sa Ràpita amb ses Covetes, com ja va avançar l' Ara Balears, per tal d'evitar les aglomeracions que es van produir l'any passat. Així ho han anunciat el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, acompanyat del batle de Campos, Sebastià Sagreras, i han apuntat que es tracta d'un acord " provisional" fins que no s'aprovi la llei de Parc Natural del Trenc, que acabarà de definir la situació dels aparcaments a ses Covetes.

La idea del Govern i l'Ajuntament de Campos és que els usuaris puguin aparcar a la zona blava situada rere el club nàutic –el preu diari és de 5 euros–, on s'iniciarà la ruta. Amb el mateix tiquet es podrà utilitzar gratuïtament la llançadora. També tindran dret a transbord els usuaris que viatgin amb les línies de bus fins a la zona. En total, es calcula que el bus transportarà 1.200 persones cada dia i s'implantarà el pròxim 4 de juliol fins al 31 d'agost. La freqüència de pas serà d'entre 10 i 15 minuts, entre les 10 h i les 20.45 h. Ara bé, aquestes freqüències i horaris seran modificables, depenent de l'afluència de gent i les necessitats que s'hi observin. Hi haurà tres busos en circulació, també, però no es descarta posar-n'hi un quart si es troba necessari. El temps de recorregut serà d'entre 5 i 10 minuts.

El cost de les mesures oscil·larà entre 80.000 i 90.000 euros. La major part de la despesa serà a càrrec del Govern, mentre que el Consistori de Campos hi aportarà part dels beneficis extraordinaris que acumuli de la zona blava. En relació a la futura llei, que preveu unes 1.500 places d'aparcament a ses Covetes, Marc Pons no s'hi ha volgut referir. "La llei la realitza la Conselleria de Medi Ambient", ha entonat, i ha assegurat que allò que importa, ara, és explicar aquesta mesura provisional. Sagreras sí que ha volgut reiterar la posició del seu Ajuntament i ha demanat que es doblin fins a 3.000 les places d'aparcament que es preveuen. En aquest sentit, no s'ha mostrat ni partidari ni defensor de la futura llei, però ha reclamat aquesta mesura.

Pons ha afirmat que es tracta d'una mesura "sostenible", tot i que ha lamentat que no és la solució que li hauria agradat prendre. Això no obstant, ha apuntat que el més necessari era arribar a un acord amb l'Ajuntament de Campos. Una de les opcions que s'havia descartat era que la llançadora s'iniciàs a Campos mateix.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF