HABITATGE
Balears 08/02/2017

L'Ibavi permetrà períodes de tres mesos de carència en el pagament dels lloguers

El Govern ja ha rebaixat la quota a 28 famílies d'acord amb els seus ingressos

Montse Terrasa
1 min
El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, en la seva intervenció al Parlament.

PalmaL'Ibavi permetrà períodes de carència en el pagament del lloguer dels seus pisos sempre que estigui justificat. És una de les mesures, juntament amb la revisió del lloguer segons la renda familiar, el fraccionament del deute i el canvi d'habitatge, per reduir la morositat, que és del 53%.

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha explicat en una compareixença voluntària en el Parlament les mesures per posar fi als impagaments. Com a primera actuació, es crea la figura de la carència en el pagament del lloguer, per un màxim de tres mesos cada dos anys i només per a situacions puntuals.

La morositat en xifres

Pons ha recordat que dels 1.800 pisos que gestiona l'Ibavi, 822 adjudicataris són morosos, amb més de 13.300 rebuts acumulats i més de tres milions d'euros de deute.

El conseller ha comentat que ja s'ha rebaixat el lloguer a 28 famílies, el qual ha estat ajustat als seus ingressos. Amb relació a aquesta qüestió, el diputat d'El Pi, Josep Melià, ha posat en dubte quin és el marc jurídic que ho permet i Pons ha respost que per reial decret només es fixen uns màxims i el Govern pot establir els mínims.

En dues setmanes, l'Ibavi disposarà dels nous criteris per a l'adjudicació d'habitatges per a persones en situació d'emergència, un barem que es negocia amb diferents entitats socials.

stats