Balears 18/07/2017

El jutge veu en Gijón "greus indicis de responsabilitat criminal" pel cas ORA

Manuel Penalva eleva la causa al Tribunal Superior de Justícia de les Balears per l'aforament del diputat del grup mixt

Anna Schnabel
2 min
El jutge cita a Gijón per a que torni a declarar sobre el cas ORA

PalmaEl jutge que instrueix el cas ORA, Manuel Penalva, veu en el diputat Álvaro Gijón "greus indicis de responsabilitat criminal" en relació amb l'adjudicació del concurs públic del servei d'aparcament de la zona blava de Palma. L'aforament de què gaudeix Gijón per ser diputat del Parlament obliga Penalva a elevar el cas a la Sala Penal del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB), tal com estableix la llei.

Penalva dona per "pràcticament acabada" la fase d'investigació del cas, si bé manca incorporar el resultat dels darrers escorcolls. El magistrat imputa als investigats delictes de malversació de doblers públics, blanqueig de capitals, falsedat documental, frau a l'administració, suborn, tràfic d'influències, ús d'informació privilegiada i prevaricació.

Segons va declarar un testimoni del cas, dins del Partit Popular era "vox populi" que s'adjudicà el concurs de l'ORA de Palma "per la intercessió de Gijón", qui hauria manipulat el concurs de manera que s'adjudicàs a l'empresa Elèctrica Roig. A canvi d'aquest fet, Gijón hauria obtingut "una comissió milionària important", hi va afegir. "Concretament, s'especula amb la quantitat d'un milió dos-cents mil euros a repartir a parts iguals entre Gijón i Rodríguez", conclogué el testimoni.

Tot i les múltiples acusacions que assenyalen Gijón en el marc de diverses causes judicials, el polític s'ha negat sempre a abandonar la política. La seva condició d'aforat li ha permès evitar ser detingut, mentre que sí que van ser detinguts els seus pares i el seu germà. Els familiars del polític del PP foren acusats de blanquejar una part dels doblers relacionats amb la presumpta comissió que està sota sospita.

Gijón, no obstant això, també ha estat assenyalat per altres testimonis per haver participat en festes pagades per Tolo Cursach juntament amb l'exconseller de l'Interior José María Rodríguez, amb el qual s'hauria repartit la presumpta comissió. Ambdós declararan en qualitat d'investigats en el cas Cursach aquest dijous a partir de les 10 hores.

stats