El jutge del cas Cursach imputa dos homes més per obstrucció a la justícia

Un d'ells ha intentat desmentir la versió d'un dels testimonis clau del cas i n'ha sortit com a investigat

La intensa calor de l'estiu no atura el vaivé de testimonis i investigats que desfilen pel  Jutjat d'Instrucció número 12. Aquest dimecres dematí, el jutge Manuel Penalva ha imputat per obstrucció a la justícia dues persones més, si bé han quedat amb llibertat. Un d'ells és un home que ha acudit al jutjat com a testimoni i que ha intentat desmentir la versió d'un dels testimonis protegits del cas. Concretament, ha intentat negar les explicacions de la testimoni protegida que va assegurar als investigadors que els expolítics del PP Álvaro Gijón i José María Rodríguez, entre d'altres, haurien participat en festes pagades per Tolo Cursach. Aquesta dona aportà, a més, tota mena de detalls, encara que bona part de les defenses dels imputats en la causa sostenen que en les seves declaracions va incórrer en múltiples contradiccions.

Per saber-ne més: El jutge dona total credibilitat a les acusacions contra Gijón i Rodríguez

El segon home que ha estat imputat aquest mateix dimecres ha arribat als jutjats després d'haver estat detingut. Penalva li ha atribuït el mateix delicte, segons ha pogut saber aquest diari, també en un intent frustrat de desmentir les acusacions de la mateixa testimoni. El jutge va dictar una interlocutòria el 28 de juny en què posposava, de nou, el secret de sumari del cas de la Policia Local amb la finalitat d'evitar, precisament, l' obstrucció de l'acció de la justícia. La mateixa interlocutòria menciona des d'amenaces fins a recompenses econòmiques a testimonis per tal que no declarassin contra el cercle del magnat o modificassin la seva versió dels fets a benefici seu.

A més, es dona la circumstància que el pròxim dilluns tindrà lloc el judici a un nebot i home del cercle empresarial del magnat, Pedro Rosselló Cursach, per haver amenaçat testimonis del cas que haurien incriminat, amb la seva versió, diverses persones del cercle del seu oncle. Els investigadors sospiten que podria haver-hi una relació entre l'intent fracassat d'aquests dos testimonis de desacreditar la versió de la dona i el judici d'aquest dilluns. Rosselló és a la presó per ordre del jutge, encara que no és la primera persona per la qual Penalva ordena el tancament per presumptes amenaces a testimonis. 

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF