Balears 09/05/2017

Jarabo no descarta cedir el lideratge de Podem a Camargo

El secretari general prioritza continuar fent “tàndem” amb l’actual portaveu parlamentària

Jaume Vinyas
2 min
El secretari general de Podem, Alberto Jarabo, aquest dimarts, al Parlament.

PalmaPodem podria tenir un nou secretari general però les cares més visibles de la formació continuarien sent les mateixes. Així ho ha desitjat l’actual líder del partit, Alberto Jarabo, qui ha assegurat que no tindria problema a integrar-se en una hipotètica candidatura de la número dos del partit, Laura Camargo, en les primàries que la formació ha de dur a terme el mes de juny.

Jarabo, qui ha admès que l’anunci que va fer ahir Camargo el va agafar per “sorpresa”, tot i que ha admès que tenia “sospites” de les aspiracions de l’actual secretària política, ha manifestat la voluntat de “continuar treballant junts i anar junts en una sola candidatura”. “Fem un bon tàndem i, per tant, aquesta unitat s’ha de mantenir”, ha afegit. L’actual secretari general ha admès que el preocupa “repetir els errors de Vistalegre”, el congrés estatal de la formació que va quedar eclipsat per l’enfrontament entre Pablo Iglesias i Íñigo Errejón. Jarabo, per tant, aposta per una candidatura unitària que integri totes les sensibilitats dins de la formació.

Foment de la participació

El secretari general ha reconegut, en to autocrític, que hauria d’haver fomentat més la participació de les bases en algunes de les decisions polítiques que ha pres el partit. Millorar aquest aspecte, ha assegurat, serà una de les prioritats, ocupi el càrrec que ocupi, un cop finalitzades les primàries. En aquest sentit, ha explicat que, quan es debatia el suport de la formació als pressupostos, va intentar convocar una assemblea perquè les bases decidissin, projecte que quedà avortat per culpa, segons ha dit, de l’actitud del sector que encapçalaven les diputades expulsades Xelo Huertas i Montse Seijas i que va propiciar l’expedient que les va acabar fent fora del partit.

stats