Balears 10/05/2017

Jarabo mou fitxa i treu pit de suports a Cort i als consells de Mallorca i Eivissa

El secretari general manté la proposta de formar candidatura conjunta amb Camargo, però li retreu la manera com va anunciar la possible candidatura

Jaume Vinyas
2 min
El secretari general de Podem, Alberto Jarabo, aquest dimecres, atenent els mitjans.

PalmaEl secretari general de Podem, Alberto Jarabo, manté el missatge a favor de la unitat dins del partit, però ja marca terreny amb vista a les primàries que la formació durà a terme el mes de juny. Una vegada s'ha confirmat que el grup parlamentari està a favor d'una hipotètica candidatura de la portaveu, Laura Camargo, Jarabo ha advertit aquest dimecres que té suports al Consell de Mallorca, a l'Ajuntament de Palma i al Consell d'Eivissa. “He parlat aquest dematí amb (la vicepresidenta primera del Consell d'Eivissa) Viviana de Sans i tenc el seu suport, igual que el de la immensa majoria de la gent del Consell i de molta gent de les bases”, ha dit aquest dimecres en declaracions als mitjans.

Minuts abans, el vicepresident segon del Consell de Mallorca, Jesús Jurado, ha anunciat el seu suport explícit al lideratge de Jarabo “comptant amb Laura” Camargo. “Jarabo ha fet una feina fantàstica com a secretari general, però si Laura és la preferida, jo estic encantat”, ha afegit, tot destacant la “generositat” de Jarabo, qui dimarts es va mostrar obert a fer una passa al costat si Camargo realment aconseguia més suports. Amb tot, ha admès que no li va agradar la manera com Camargo va anunciar les intencions de presentar-s'hi, una opinió que Jarabo ha admès que comparteix.

No ens ha agradat com s'ha produit l'anunci. Ens hauríem d'haver assegut prèviament per definir un projecte polític comú”, ha dit el secretari general, qui ha llevat ferro al fet que tots els diputats ja hagin apostat per Camargo. “Cal respectar els companys, cadascú és lliure d'elegir. Laura ha fet una gran feina com a portaveu”, ha dit.

Fonts del grup parlamentari han explicat a l'ARA Balears que la decisió de donar suport a Camargo s'ha precipitat a partir de la convocatòria anticipada de les primàries, però mantenen el missatge d'unitat. Els diputats de Podem fan la seva reunió setmanal avui a les 14 del migida. Des del grup admeten que el clima no és òptim, però declinen parlar de tensió ni de crisi.

stats