Balears 07/06/2014

Indignació pel desviament d’alumes a la concertada

M. Pinya
2 min
Esquerra demanarà que Educació mantingui 5 línies de primer d’ESO i no n’elimini una.

PalmaLa publicació aquest dijous de les llistes provisionals d’alumnes admesos a les escoles i instituts ha provocat indignació entre famílies de diferents municipis de Mallorca.

Segons l’Associació de Directors de Primària de Mallorca, es té constància de quatre centres en què hi ha hagut un nombre considerable d’alumnes que no hi han estat admesos, per la qual cosa previsiblement hauran de ser desviats a escoles concertades. Es tracta del CEIP Miquel Duran i Saurina d’Inca, el CEIP Escola Nova de Porreres, el CEIP Mestre Colom de Bunyola i el CEIP Can Bril de Sencelles. La situació s’ha repetit també en alguns instituts de Secundària, com l’IES Manacor i el Mossèn Alcover, també de la capital del Llevant.

“Vaig estudiar a l’escola concertada i religiosa, no tenc prejudicis. He fet feina a l’escola concertada i religiosa, sense prejudicis. Faig feina en una escola concertada. Però com a mare volia una educació pública, laica i en català. I no podrà ser. On és la lliure elecció de centre?”, expressava una mare de Porreres, on de les 37 sol·licituds presentades per a l’escolarització d’infants de 3 anys, 14 famílies han quedat sense plaça. Si Educació no concedeix el desdoblament que ja han començat a reclamar mitjançant una recollida de signatures, hauran d’anar a l’escola concertada.

A l’IES Manacor, 17 alumnes han quedat sense plaça dins el termini d’adscripció i els envien al Mossèn Alcover, on en el termini d’admissió n’han quedat fora 8 i 12 a l’IES Manacor. El grup municipal d’Esquerra Republicana ja ha anunciat una moció d’urgència per al ple de dilluns que demana a Educació que mantingui 5 grups de primer d’ESO, en lloc de retallar-los a 4. “Si la Conselleria no rectifica aquesta retallada injustificada, s’obliga 20 al·lots de Manacor que volen anar a l’escola pública, gratuïta i aconfessional a anar a escoles concertades, de semipagament i confessionals”, diu la moció.

stats