Balears 14/08/2013

Els hotelers creuen un "error majúscul" legalitzar el lloguer de pisos particulars a turistes

La FEHM diu que implicaria un augment "inassumible" de l'arribada de visitants

Efe
1 min

PalmaLa Federació Hotelera Empresarial de Mallorca (FEHM) considera un "error majúscul" legalitzar el lloguer turístic d'habitatges en edificis residencials familiars -en zones urbanes-, perquè això suposaria un augment "inassumible" del nombre de turistes i "aprofundir" en l'"opacitat fiscal i l'economia submergida".

Els hotelers de Mallorca avisen que permetre aquests lloguers comporta modificar el model turístic actual, augmentar l'estacionalitat turística, baixar la despesa mitjana dels turistes, una sobrecàrrega ambiental i de les infraestructures públiques i la pèrdua de la qualitat i la seguretat del producte.

El president de la FEHM, Aurelio Vázquer, ha dit aquest dimecres en una roda de premsa que aquesta legalització suposaria que "qualsevol cosa amb un sostre i unes parets serviria" per allotjar turistes i que s'empraria el sòl residencial -com un edifici del carrer General Riera de Palma- per convertir-lo en ús turístic. Vázquez s'ha oposat a un "desenvolupisme turístic salvatge" i ha advocat per l'actual regulació existent i per oferir un servei de qualitat als turistes que vénen a les Illes.

stats