ENERGIES RENOVABLES
Balears 23/05/2016

El Governa finança instal·lacions fotovoltaiques per a les pime i els autonòms

Els interessats ja poden sol·licitar la línia de finançament a la web d'ISBA

Ara Balears
1 min
Els consellers Catalina Cladera i Marc Pons i el president d'ISBA SGR, Fernando Marqués.

PalmaEl Govern balear ha presentat aquest dilluns una línia de finançament d'instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum elèctric per a les pime i els autònoms.

La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera; el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, i el president d'ISBA SGR, Fernando Marquès, han informat d'aquest nou producte financer de la societat de garantia recíproca ISBA.

L'objectiu és aconseguir finançament per a la instal·lació d'infraestructures necessàries per a la generació d'energia renovable per l'autoconsum.

La línia d'ajudes està dirigida a autònoms i petites i mitjanes empreses domiciliades a Balears, o bé que tinguin projectes d'inversió a les Illes. L'objectiu és finançar instal·lacions d'energia renovable per a autoconsum en la pròpia empresa.

Els interessats ja poden sol·licitar aquesta línia de finançament per a la instal·lació d'energies renovables que es duguin a terme fins a novembre de 2016. Els tràmits es poden conèixer a la web www.isbasgr.es.

Exemple pràctic

Amb números

Així, un exemple de com funcionaria la iniciativa seria que una empresa que disposi de 100m2 podria tenir una instal·lació de 10kW aproximadament, la qual cosa té un cost de 12.500€. Aquesta és la quantitat que pot demanar als bancs associats a ISBA. Amb aquesta instal·lació es podria estalviar uns 1.800€ cada any en la tarifa d’electricitat, doblers que servirien per anar pagant el préstec.

La recuperació del cost de la inversió (en aquest cas d’exemple) es faria en uns 7 anys (a raó dels 1.800€/any). Una vegada amortitzada la instal·lació, generarà l’equivalent a 1.800 € d’electricitat/any la resta de la seva vida útil (uns 20-25 anys).

stats