MEDI AMBIENT
Balears 03/01/2018

Govern i pescadors faran feina conjunta per reduir les captures accidentals d'aus marines

Es destinaran 303.000 euros procedents de l'impost de turisme sostenible per engegar el projecte

Ara Balears
2 min
La mort accidental de virots, corbs marins i gavines en operacions de pesca és la primera causa de mortalitat no natural.

PalmaEl Govern de les Illes Balears ha creat un grup de treball específic amb confraries de pescadors per pal·liar la captura accidental d'aus marines. Hi destinarà 303.000 euros procedents de l'impost del turisme sostenible.

El projecte s'anomena 'Les ales de la mar. La recuperació del virot petit i d’altres aus marines de les Balears', segons que ha informat la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca.

La Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat i de Pesca, amb tècnics de protecció d'espècies, espais protegits, reserves marines, investigadors, federació de confraries i els consells insulars, ha creat un grup de treball amb l'objectiu d'establir mesures per pal·liar la captura accidental d'aus marines, com el virot petit.

Ja s'ha fet una jornada tècnica per avaluar el problema a les Balears, prioritzar-ne possibles actuacions i coordinar-se en àmbits més amplis.

Actualment, la mort accidental de virots, corbs marins i gavines en operacions de pesca és la primera causa de mortalitat no natural.

La Conselleria subratlla que es tracta d'un problema ambiental i pesquer, ja que aquests professionals també es veuen perjudicats per la mort d'aus.

L'impacte és molt diferent segons les arts de pesca i segons les temporades. La captura accidental, explica aquest departament autonòmic, es dona sobretot en la pesca de palangre, en la qual es col·loquen uns hams en una corda per capturar peixos, que les aus també s'empassen en menjar-se el peix.

La clau, segons el grup de treball creat recentment, és articular una col·laboració eficaç amb els pescadors.

Durant l'any 2018, en el marc d'aquest projecte de protecció d'aus marines executat per l'empresa TRAGSA, es treballarà activament en aquesta línia, en col·laboració amb les confraries de pescadors.

A més, el Govern balear vol promoure la constitució d'un grup similar d'àmbit estatal.

stats