Balears 18/09/2014

El Govern carrega contra un programa de Cuatro sobre Magaluf: “Era absolutament fastigós”

Martínez acusa l'oposició de perjudicar la marca turística per fer declaracions sobre els escàndols

Quim Torres
2 min

PalmaEl conseller de Turisme, Jaume Martínez, ha assegurat avui que el programa que va fer la cadena de televisió estatal Cuatro sobre els excessos a Magaluf "era absolutament fastigós" i ha retret a l'oposició que hi participàs. "Va ser denigrant com es va tractar el tema i la propaganda que es va donar", hi ha insistit en la seva compareixença al Parlament, on ha justificat que cap membre del Govern no donàs la seva visió de la situació pel to que tenia el programa 'En la caja'.

El responsable autonòmic ha acusat PSIB i MÉS de perjudicar les marques turístiques de Balears i d'afavorir mercats competidors amb declaracions que han fet no només a aquest programa sinó a mitjans de comunicació d'àmbit estatal o internacional arran de l'aparició del famós vídeo en què apareixia una turista practicant fel·lacions a clients d'un local d'oci de Punta Balena. I ha remarcat que mentre el Govern intenta evitar informacions falses o alarmistes, l'oposició no defensa les marques turístiques "com toca". Concretament, ha retret al diputat de MÉS David Abril que hi participàs i que denunciàs allà el poder del "lobby turístic" en el Govern i s'ha referit també a unes declaracions de la socialista Bel Oliver sobre el 'balconing'.

La socialista ha advertit al conseller que "tapar" la realitat no contribuirà a resoldre el problema i "és més propi d'altres règims". I el diputat Abril li ha contestat que va defensar en el programa el mateix que defensa al Parlament i li ha recordat que la imatge d'un conseller de Turisme amb uns testicles de cérvol al cap també perjudicava la imatge de Balears, referint-se a l'exconseller Carlos Delgado. També ha criticat que el Govern vulgui minimitzar el 'balconing' quan, segons ell, ja ha provocat 22 morts a Balears. El conseller, però, ha dit que només havien estat tres els morts, la meitat que l'any anterior, i li ha retret que amb dades com aquestes està perjudicant la marca turística.

stats