SOCIETAT
Balears 28/09/2016

Les feministes volen evitar el judici amb un acord 'in extremis' amb el Bisbat

El grup de suport ha enviat una proposta per solucionar l'enfrontament per la via del diàleg amb l'Església, però encara n'espera la resposta

Montse Terrasa
2 min
Manifestació convocada en defensa de les feministes encausades aquest dimecres horabaixa.

PalmaEl grup de suport de les feministes encausades ha enviat al Bisbat de Mallorca una proposta d'acord amb la qual pretén evitar el judici d'aquest dijous. Després de la infructuosa reunió de dilluns, a petició del bisbe auxiliar, Sebastià Taltavull, ara és el bàndol de les activistes acusades el que mou fitxa per arribar a un acord 'in extremis'. La resposta del Bisbat encara no ha arribat i avui horabaixa està prevista una manifestació a la plaça de la Porta Pintada de Palma, en defensa de les encausades.

En la proposta d'acord redactada pel grup de suport de les feministes encausades s'afirma que els fets pels quals se'ls demana un any i mig de presó a cadascuna, l'entrada a l'església de Sant Miquel, “fou per tant una situació puntual lligada a un context molt determinat, i que ara per ara no es dóna”.

L'escrit enviat al Bisbat reconeix que els fets del 2014 han suposat “un neguit i patiment, tant al col·lectiu feminista com a l’Església de Mallorca. El col·lectiu de feministes encausades comprèn i comparteix el malestar que patiren els feligresos de Sant Miquel. L’Església de Mallorca fa el mateix amb el malestar que patiren les detingudes i el seu entorn social i familiar”.

El grup de suport aclareix que “la seva intenció fou en tot moment donar visibilitat a una reivindicació política, i entén com a drets fonamentals la llibertat de culte i la llibertat d’expressió”.

La proposta d'acord finalitza així: “Fet aquest exercici d’intercanvi de visions sobre aquesta qüestió concreta, entenem que no hi ha motius per continuar amb el procés judicial obert". Finalment volem fer palès que l'objectiu no ha estat acostar posicionaments ideològics entre dos col·lectius amb tradicions molt diferents, "sinó solucionar per la via del diàleg el conflicte, tot apostant, així, per un enfocament en positiu de la qüestió”.

Les feministes encausades rebudes pel Bisbat.

En espera de la resposta de Taltavull, el grup de suport a les feministes encausades ha decidit fer pública la proposta.

stats