Un grup de feministes interromp a crits una missa a l'església de Sant Miquel de Palma

Han boicotejat l'homilia del migdia amb eslògans com "avortament lliure i gratuït" i alguns dels creients els han fet fora a empentes

Unes desenes de joves han interromput aquest diumenge al migdia la missa de l'església de Sant Miquel de Palma amb crits de "fora els rosaris dels nostres ovaris" i "avortament lliure i gratuït", en una protesta feminista en contra de les reformes legals del govern espanyol que restringeixen les possibilitats d'avortar. En un vídeo, enviat a l'ARA Balears per un grup anomenat Antipatriarcals Mallorca, es veu clarament que l'acció ha causat molta tensió a l'església i que alguns dels creients han acabat fent fora els activistes a empentes.

Els organitzadors asseguren que eren una trentena i han irromput al temple amb una pancarta i tot. Molts anaven encaputxats. En un comunicat asseguren que alguns dels feligresos "han respost de manera violenta" i admeten que hi ha hagut una "confrontació". També mantenen que els manifestants "han rebut insults, empentes, estirades de cabells i d'arracades", tot i que això, al vídeo fet pels activistes, no es veu. A més, avisen que "les reivindicacions d'aquest caire" continuaran fins que l'avortament no sigui lliure i gratuït.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF