Balears 28/06/2017

Esquerra Unida du les obres al moll de Palma al Congrés i a Brussel·les

La formació considera que l'abocament de residus de Son Reus podria causar un "desastre mediambiental de conseqüències incalculables"

Ara Balears
2 min
Barrera de seguretat instal·lada a les obres del Moll de Ponent.

PalmaEl coordinador general d'Esquerra Unida, Juanjo Martínez, ha anunciat aquest dimecres que la formació ha presentat una bateria de preguntes al Congrés i al Parlament Europeu sobre la utilització de residus presumptament contaminants en l'ampliació del moll de Ponent, a Palma.

"Aquestes pràctiques són profundament nocives, ja que afecten la principal activitat econòmica de la nostra comunitat, que és el turisme, a més del medi que sustenta aquesta activitat, com són les praderies de posidònia; així mateix, provoca perills greus per a la salut humana", ha assenyalat Martínez.

Tot i que l'Autoritat Portuària va negar a l'ARA Balears que els residus detectats pels ecologistes a platges com Can Pere Antoni, i que varen donar peu a la denúncia, provinguin de les obres d'ampliació, la consellera insular de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha demanat aquest dimecres mateix a Tirme que paralitzi l'enviament d'escòries "per prudència", tot i que ha assegurat que "en cap cas" es tracta de cendres tòxiques, sinó que són escòries tractades a Tirme i que no contenen plàstics.

Esquerra Unida, per la seva banda, ha assenyalat que "aquest material és utilitzat habitualment en la construcció de carreteres, però utilitzats a la mar són molt difícils de controlar, es disseminen, contaminen l'ecosistema i afecten la qualitat de l'aigua en les zones de bany, a més de provocar greus afeccions al medi marí i a la salut humana, ja que entre altres contaminants i cancerígens porta dioxines, furans, arsènic, plom, coure, etc".

Les preguntes registrades per EU no només es refereixen a aquestes obres. La formació vol saber si aquest material s'ha utilitzat anteriorment a les Balears i si, més concretament, es varen emprar en l'ampliació del dic de Son Blanc, a Ciutadella. La formació manté que es podria tractar d'un "desastre mediambiental de conseqüències incalculables".

stats