Balears 17/02/2017

Durán es proposa per presidir el congrés regional del PP

Se celebra dies 25 i 26 de març a Palma

Ara Balears
2 min
Marga Durán és la presidenta de la Comissió gestora del PP de Palma.

PalmaLa presidenta de la Comissió gestora del PP de Palma, Marga Durán, va ser proposada ahir per presidir el XV Congrés regional del Partit Popular, que se celebrarà dies 25 i 26 de març, tal com ratificà la Junta directiva regional dijous.

La Gestora de Palma es va reunir per validar les afiliacions presentades fins al moment, que s’inclouran en el cens de militants amb el dret a vot en el pròxim congrés regional. Durán va apuntar que més de 6.000 afiliats a Palma hi podran participar, dels més de 20.000 que té el PP de les Balears. La presidenta de la Comissió gestora assegura que aquest fet garantirà “un procés obert i participatiu”.

Durán va voler assenyalar també la gran presència de militants de Palma en totes les ponències (social, econòmica, d’estatuts i d’educació): “Aportaran la visió de la nostra junta als textos finals”. Aquests textos s’hauran de debatre en el procés congressual. Per això mateix, es facilitarà als afiliats la comunicació directa amb els ponents de Palma perquè puguin fer-los arribar les seves propostes i suggeriments.

La presidenta va informar, així mateix, de la decisió de la Comissió gestora d’obrir la seu a tots els candidats perquè puguin exposar el seu projecte als afiliats de Palma, de manera oberta i assembleària.

Debat

De moment, al partit hi ha “il·lusió i optimisme” amb vista al congrés que marcarà el futur dels populars de les Illes. Des de la Junta territorial de Palma es veu com “una bona oportunitat d’obirr el partit al debat i a la reflexió sobre el model d’organització que volen els afiliats”, expressà Durán.

De moment, els precandidats a presidir el partit a l’àmbit balear són l’expresident balear José Ramón Bauzá, l’exdiputada Aina Maria Aguiló, l’exbatle de Montuïri Jaume Bauçà i el diputat i exconseller d’Agricultura Biel Company. Aquest darrer va presentar ahir la seva candidatura, que farà oficial la setmana vinent. Tenen del 23 de febrer al 3 de març per fer-ho. A la darrera junta directiva del PP balear s’aprovà que tots els afiliats poguessin votar. Des de totes les parts es coincideix que del retardat congrés ha de sortir un partit “reforçat”. Al març es decidirà.

stats