Balears 18/01/2017

Durán carrega contra Cort per exigir als clubs l'abonament a l'IME

L'Ajuntament estableix una moratòria fins al setembre, però els populars volen que es retiri la normativa

Martí Gelabert
2 min
Durán carrega contra l'IME per l'exigència als clubs de disposar d'abonament

PalmaEl PP de Palma ha carregat amb força contra l'equip de govern municipal per la normativa que obligarà els clubs esportius a pagar l'abonament per accedir a les instal·lacions de l'Institut Municipal d'Esports (IME). Contundent, la portaveu popular, Marga Durán, ha exigit la "retirada immediata" de la nova ordenança. "Promocionar l'esport base té a veure a facilitar. L'única cosa que ha aconseguit l'equip de govern és posar en peu de guerra els clubs", ha criticat.

De fet, als clubs no els ha caigut gens bé la decisió de Cort. Hauran de pagar, aproximadament, uns 12.000 euros perquè els seus esportistes puguin accedir a les instal·lacions. El regidor popular Javier Bonet ha denunciat les "excuses" que ha posat la regidora d'Educació i Esports, Susanna Moll, per dur a terme aquesta mesura. "Tenim nins de primera i de segona per coses com aquesta", ha explicat Bonet. També ha assegurat que en reunions internes s'ha dit que "tot el món del futbol també s'haurà d'abonar a l'IME".

Segons Bonet, pel que fa als usos no hi ha problemàtiques, ja que no se'ls obre en horari especial i comparteixen les instal·lacions amb la resta d'usuaris. Per tant, segons els populars, "no hi ha més despesa". Quant a l'accés i a la seguretat, Bonet ha criticat que "parlen de seguretat" només per als clubs, ja que els dies de competició hi accedeix gent externa i no es té en compte.

La solució que proposa Cort

Moll va anunciar aquest dimarts que s'establia una moratòria als clubs per fer efectiva la normativa. Fins al setembre no hauran de pagar els abonaments. L'equip de govern defensa que aquesta mesura servirà per salvar els pressupostos dels clubs durant aquesta temporada. Per a l'any vinent, l'IME estudiarà la possibilitat d'una targeta especial d'accés per als clubs esportius.

Els abonaments per als majors de 25 anys són de 136 euros per als residents de Palma, mentre que la xifra augmenta als 180 euros si són d'un altre municipi. Durán ha rebutjat la solució de Cort, ja que ha assegurat que amb la pròrroga fins al setembre "el problema el tindrem igual".

stats