Balears 30/10/2013

Dimiteix en bloc l'equip directiu de l'IES Puig de sa Font de Son Servera

L'equip directiu comunicà ahir la seva renúncia en un claustre de professors

M. Pinya
2 min

PalmaL'aplicació del TIL i la política educativa del Govern balear s'han cobrat una altra dimissió, aquesta vegada a l'IES Puig de sa Font de Son Servera. L'equip directiu comunicà ahir la seva renúncia en un claustre de professors extraordinari duit a terme a les 14h. La dimissió fou enviada ahir mateix per correu certificat a la Conselleria d'Educació i es penjarà avui a la web del centre.

La directora de l'institut, Mercè Rojals, feia 10 anys que estava al capdavant del centre. Des de l'equip directiu han explicat als professors del claustre que hi ha un abans i un després de la política educativa del Govern de José Ramón Bauzá. "Ha estat un procés llarg i hem vist com s'ha anat deteriorant l'educació, sobretot en els centres públics", asseguraren.

La manca de consens i la imposició del TIL ha estat "la gota que ha fet vessar el tassó". El centre es trobava que havia d'aplicar un projecte lingüístic trilingüe que no estava aprovat pel consell escolar i l'equip directiu no accepta que, en un centre públic, el màxim òrgan de govern sigui menystingut.

En qualsevol cas, la incomoditat amb el Govern va molt més enllà del TIL i també té a veure amb les retallades. El centre, que acull 790 alumnes, té actualment unes ràtios molt altes i pateix massificació. Dels 92 professors que s'havien arribat a tenir "en els bons moments", actualment n'hi ha 75. Pel que fa al TIL, des del centre afirmen que no tenen professorat preparat per fer el TIL a 1r d'ESO, on hi ha set grups que sumen uns 170 alumnes. Només les professores de plàstica i matemàtiques disposen del nivell B2 d'anglès i l'auxiliar de conversa que ha enviat la Conselleria només pot fer sis hores.

Els membres de l'equip, format per sis persones, no consideren la possibilitat que no se'ls accepti la dimissió i digueren ahir que "ha estat una decisió molt meditada".

stats