Balears 05/09/2017

'Des de Mallorca, Sí a la República catalana', el lema per donar suport al referèndum de Catalunya

La concentració de solidaritat convocada per les entitats sobiranistes de les Balears serà el 7 de setembre, a les 19 hores, a la plaça Major de Palma

Anna Vidal
2 min
Representants de les entitats sobiranistes, durant la presentació de l'acte en suport del referèndum de Catalunya

Palma'Des de Mallorca, Sí a la República catalana' és el lema escollit per les entitats sobiranistes de les Balears per donar suport al referèndum de Catalunya del proper 1 d'octubre. La concentració, convocada per l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, l’Obra Cultural Balear i Avançam (la plataforma de regidors de les Illes Balears pel dret a decidir) serà el proper 7 de setembre, a les 19 hores, a la plaça Major de Palma. L'escriptor mallorquí Antoni Serra serà l'encarregat de llegir el manifest.

“Cada any ens solidaritzam amb l'11 de setembre, però enguany és una solidarització molt més concreta, adreçada als principatins que votaran el dia 1 d'octubre”, ha explicat Cristòfol Soler, president de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, durant la presentació de la concentració. “Ha de quedar molt clar que la concentració de dijous és per defensar el 'sí' i anar més enllà”, hi ha afegit Miquel Oliver, president d'Avançam, qui s'ha mostrat convençut que el 'sí' s'imposarà amb contundència.

Els convocants de la concentració han donat per suposat que el referèndum es durà a terme en tant que “el dret a decidir és un dels drets bàsics del principi democràtic”, ha destacat Soler. “Si no es realitza, el fracàs democràtic serà de primer ordre. Qui es pot oposar a la voluntat majoritària d'una gent que l'únic que vol és votar per decidir?”, hi ha afegit Jaume Mateu, president de l'OCB.

Espoli fiscal

Les entitats sobiranistes han denunciat, una vegada més, l'espoli fiscal que pateixen les Balears per part de l'Estat i han lamentat que l'Arxipèlag tingui “les taxes de pobresa més altes de l'Estat i els índexs d'abandonament escolar prematur més alts”. “Aquest escàndol ha de tenir una resposta ciutadana. Fins a on estan disposats els ciutadans de les Illes Balears a ser espoliats, a no comptar per a res?”, ha asseverat Mateu.

stats