Podem demana la dimissió de Gijón i Sandra Fernández

La formació dels cercles celebra que la justícia "hagi començat el procés per aclarir la probable responsabilitat de José María Rodríguez en la trama de corrupció policial

La  declaració com a investigat de l'expresident del PP de Palma José María Rodríguez està generant les primeres reaccions polítiques. Podem ha demanat, una vegada més, la dimissió de tots els seus càrrecs dels diputats Álvaro Gijón i Sandra Fernández, integrants del nucli dur de confiança de Rodríguez. La formació dels cercles considera que Gijón hauria de renunciar “per les seves molt probables responsabilitats en la presumpta màfia corrupta en un dels casos de corrupció que podria ser dels més greus d’Espanya”. D'altra banda, afegeixen, “ens pareix impossible” que Fernández, “com a secretària d’Organització del partit, no sàpiga res d’una trama que ja arriba als 70 imputats. Els dos diputats van dimitir dels seus càrrecs al PP de Palma el mateix dia que ho va fer Rodríguez.

En un comunicat, la formació ha criticat que “el PP continua en la seva línia de no donar comptes ni assumir responsabilitats de la que pot ser una de les majors trames corruptes d’Espanya” i ha lamentat que “el Partit que ha governat tants d'anys les Illes es vegi involucrat en una  trama criminal que gira al voltant de pallisses, mossegades provinents de furts, extorsió a bars i sales, prostitució i droga; ens pareix  més propi del guió d'una trama dels Soprano que del que hauria de ser una professió digna que lluiti per millorar les condicions de vida de la gent”.

Finalment, Podem conclou que “el PP és un partit estructuralment corrupte, que justifica aquesta corrupció sense complexos, com estam veient en les negociacions per la investidura amb Ciutadans, en què han omplit d’eufemismes un pacte que ells anomenen anticorrupció, fins a arribar que la malversació, la prevaricació i el tràfic d’influències no són motius per dimitir. Ni Matas, ni Chaves, ni Griñán ni Camps no són casos de corrupció per al PP. Ni tan sols diputats autonòmics ni regidors imputats estan dins el pacte anticorrupció de C’s i PP. Aquest és un pacte que és una taula de salvació per als imputats del PP arribant al punt d’acceptar “nivells de corrupció”.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF