CAS POLICIA LOCAL

Els policies que no entraven a la trama, a llevar excrements a Son Reus

Un testimoni protegit assenyala el que era responsable de la comissaria de la Platja de Palma, Joan Llompart, com un dels responsables de les irregularitats i tractes de favor a locals d'oci a canvi de favors sexuals

Patrullar a peu per una zona turística de Palma durant tot l'estiu, llevar excrements dels cans de Son Reus, o a la unitat de la Policia Muntada. De tot, menys fer la seva feina. Aquestes varen ser les destinacions a les que es va haver d'enfrontar un agent que va ser completament rebaixat, enviat a “segona activitat”, sense cap motiu aparentment objectiu. En realitat, segons figura en la declaració judicial d'aquest agent, testimoni protegit dels investigadors del cas de la Policia Local de Palma, aquesta persecució dels seus caps estava motivada perquè “no vaig voler fer coses que no s'han de fer”. Així figura en la seva declaració, una de les moltes que conté l'extens sumari judicial del cas de més de 60 toms que aquest dijous ha estat notificat a les parts després de l'aixecament del secret.

El testimoni protegit assegura que començaren els seus problemes quan estava destinat a la comissaria de la Platja de Palma, dirigida per Joan Llompart, un dels agents investigats en la causa i que ha estat detingut en més d'una ocasió. Aquest testimoni protegit recorda el seu cap, Joan Llompart, “fent copes al bar Oberbayen”, i diu que tornava sovint en estat ebri a la comissaria i explicava les seves aventures.

Aquest agent ha estat 25 anys a la Policia Local de Palma, i segons explica en la seva declaració judicial, ha acabat amb problemes per no voler entrar en el joc de la trama corrupta. El seu relat detalla com un sergent va tenir "l'atreviment" de fer un informe sobre la presència de membres de la Policia Local de Palma en locals nocturns de la Platja de Palma, i com " el Sr. Llompart estava de servei i anava amb tanga o amb banyador vermell" per dins d'alguns d'aquests establiments "en hores de servei". 

Un lloguer de cotxes, el Rent a Car Zoom, avui tancat, va ser afusellat a multes segons explicava aquest mateix informe, perquè " Llompart estava obsessionat per un problema que arrossegava des de la infància", explica el policia testimoni protegit.

Un altre episodi que va fer "enfadar" Joan Llompart amb el declarant va ser que va tenir la gosadia de denunciar Bartolomé Cursach per una infracció. Llompart va cridar el policia al seu despatx i li va demanar que llevàs la denúncia. Com que no ho va fer, el va enviar a patrullar a peu el Coll d'en Rabassa, una funció "que no existia abans".

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF