Publicitat
Publicitat

El jutge del cas Nóos enllesteix el procés per tornar a imputar la infanta

José Castro dóna cinc dies a les parts del cas Nóos per fer-li arribar el parer sobre una nova "hipotètica citació" de la filla del rei d'Espanya

El jutge del cas Nóos, José Castro, enllesteix els detalls per tornar a citar, com a imputada, la filla del rei d'Espanya i dona d'Iñaki Urdangarin, Cristina de Borbó. Ha demanat aquest dilluns el parer de la Fiscalia Anticorrupció i les altres parts personades en el procés sobre una possible nova imputació. En concret, en una providència, els ha donat cinc dies laborables perquè "facin les al·legacions que estimin pertinents en relació amb una hipotètica citació de Cristina Federica de Borbó i Grècia perquè comparegui a prestar declaració en qualitat d'imputada per suposats delictes contra la hisenda pública i/o blanqueig de capitals".

El termini perquè les parts hi diguin la seva s'acabarà, tot i que el jutge parla de cinc dies laborables, a mitjan de la setmana vinent, perquè tenen uns dies més de marge per presentar recursos a la decisió del jutge. A més, després de rebre els escrits dels advocats defensors, la Fiscalia i les altres acusacions personades en el cas, el jutge haurà de fer un escrit argumentant la seva decisió. Fonts judicials esperen que la decisió final sobre la imputació de la infanta sigui després de Nadal, a finals de mes o a principi de gener.

La defensa del fiscal

De tota manera, cal tenir en compte que el fiscal del cas, Pedro Horrach, ja va fer arribar al jutge el seu parer de manera preventiva abans d'hora: dia 14 del mes passat va lliurar un escrit al jutge on es tornava a oposar, preventivament, a una nova citació com a imputada de la infanta Cristina de Borbó. Horrach considera que no hi ha proves ni indicis de delicte en l'actuació de la infanta, la dona d'Iñaki Urdangarin, el màxim responsable de l'Institut Nóos amb Diego Torres. A través d'aquesta fundació -a la direcció de la qual hi havia Cristina de Borbó i el secretari de les infantes, Carlos García Revenga-, Urdangarin i Torres haurien desviat devers quatre milions de les institucions balears i valencianes.

"La impossibilitat de concretar respecte de Cristina de Borbó uns fets amb una mínima aparença delictiva [...] continua vigent a dia d'avui", assegurava el fiscal Pedro Horrach per justificar la seva segona negativa a qualsevol mena d'imputació de la filla del rei d'Espanya en el cas Nóos. En l'escrit de trenta pàgines que va lliurar al jutge, insistia una vegada i una altra en la "inexistència d'indicis incriminatoris" contra la dona d'Iñaki Urdangarin, la "impossibilitat de concretar fets a imputar" i tota mena d'expressions semblants.

El fiscal va presentar aquest escrit preventiu perquè preveu, com la majoria dels qui tenen coneixement del cas, que el jutge pretén imputar la filla del rei d'Espanya una altra vegada, després que l'Audiència de Palma, arran d'un recurs fet per Horrach, desactivàs la primera citació de Cristina de Borbó dictada pel jutge del cas Nóos.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF