Balears 17/03/2017

Cort ofereix 13 tallers d'autodefensa feminista

A través de Palma Educa se'n faran altres 14 tipus de formacions, amb les qual s'espera arribar a 7.000 persones

Carmen Buades
2 min
Segura i Molina, durant la roda de premsa d'aquest divendres

PalmaL'Ajuntament de Palma ofereix 13 tallers d'autodefensa feminista per a les entitats i associacions de la ciutat. És més del triple dels que van fer-se l'any passat, quan se'n van organitzar quatre, amb 17 dones a cada taller. "Les entitats poden fer el seu taller i nosaltres facilitam el monitoratge i, si volen, també l'espai", ha explicat aquest divendres Lucía Segura, directora general d'Igualtat de Cort.

Els tallers d'autodefensa feminista (també nomenat 'wendo') tenen com a objectiu l'empoderament de les dones, oferir-les la possibilitat de compartir experiències i pors davant les agressions sexistes i donar eines tant emocionals com psicològiques i físiques per poder actuar davant una situació d'agressió, ja sigui al carrer com als espais d'oci nocturn o a la vida quotidiana en general.

A més, a través de Palma Educa s'ofereix la possibilitat d'accedir a 14 tipus diferents de tallers d'igualtat englobats en tres grans temàtiques: la prevenció i detecció de l'abús sexual infantil; relacions igualitàries: prevenció d'agressions sexistes i sexuals; i igualtat i prevenció contra les violències masclistes. Dins d'aquest darrer bloc se n'han creat tres de nous, un sobre corresponsabilitat, un altre contra el mite de l'amor romàntic i un tercer sobre les violències masclistes i les noves tecnologies.

"Una idea fonamental amb què ens trobam a les reunions és la necessitat de crear una nova cultura per a la nostra societat: educació, educació, educació", ha assegurat el regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina, qui també ha recordat que, en comparació amb la legislatura passada, s'ha més de triplicat el pressupost per a desenvolupar tallers i formacions (per al 2017 hi ha destinats 35.000 euros).

En total es podrien realitzar 300 tallers a escoles, instituts i entitats i donar formació a més de 7.000 persones. "Volem que el canvi sigui aquí i ara. I per poder fer-ho s'han d'implicar totes les persones, també les adultes, per fer un canvi de cultura", ha assegurat Molina.

stats