DEFICIÈNCIES A SON ESPASES

La consellera de Salut considera que el control a la cuina és "exhaustiu"

Gómez respon a les denúncies dels treballadors sobre manca de personal i d'higiene que "les queixes s'estudien cada dia" i que un hospital necessita "un temps de rodatge"

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha assegurat que el control a la cuina de Son Espases "és exhaustiu" i que "les queixes es van estudiant cada dia". Per la consellera, és normal que un hospital necessiti un temps de rodatge i aquesta qüestió té a veure amb serveis no assistencials, encara que la manca d'higiene i l'escassetat de menjar repercuteixen directament en els malalts, tal com ha denunciat el personal de cuina de l'hospital, segons va publicar l'ARA Balears diumenge.

Gómez no ha aclarit si s'han pres mesures per resoldre la manca de personal, d'higiene i d'aliments que pateix el servei de cuina de Son Espases. La consellera ha respost que amb les concessionàries es fa un seguiment diari, que disposen d'un sistema informàtic per recollir les queixes, que s'estudien també cada dia. Ha afegit que les penalitzacions a les concessionàries han anat disminuint cada any i que en l'actualitat hi ha bona relació amb aquestes empreses.

La versió del funcionament de la cuina de Son Espases que dóna la consellera difereix totalment del que denuncia el personal que hi fa feina. Els treballadors asseguren que des de fa anys pateixen manca de personal i han d'assumir una excessiva càrrega de feina que s'ha traduït en estrès i accidents laborals. Però també hi ha manca d'higiene i escassetat d'aliments, que ha tingut com a conseqüència que els malalts no hagin rebut la dieta prevista.

Encara que la titular de Salut sosté que les queixes s'estudien cada dia, segons el comitè d'empresa aquesta situació "insostenible" dura ja cinc anys i mig i s'estén també a la bugaderia i al departament de manteniment, tal com ha publicat aquest diari.

image-alt

Per saber-ne més

Son Espases és un polvorí

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF