Balears 08/11/2017

La Comissió de Patrimoni donarà llum verda al parador de Vila, que no té fons per ser construït

Rafa Ruiz ha dit que la Ciotupha es reunirà a curt termini per donar llum verda al projecte, però no hi ha prevista cap partida per crear-lo als PGE

Armando Tur
2 min
Una maqueta amb el projecte del parador exposada a l'Ajuntament de Vila

EivissaEl parador de la ciutat d’Eivissa és la història que no acaba mai. Després de 6 anys d’obres aturades a la ciutat emmurallada de Dalt Vila, en els propers dies aquesta obra farà una passa endavant enorme després de comprovar que el projecte obté el vistiplau de la Comissió Insular de tècnics de Patrimoni, confirmant que se segueixen totes les seves prescripcions. És la darrera passa abans que Paradores, dependent del Ministeri de Turisme, pugui licitar les feines i començar-les.

“Fins ara el Ministeri tenia una excusa per no haver-ho fet, que era que s’havien de complir unes prescripcions que no són seves, però ara ja s’ha resolt el tema”, ha dit el batle de Vila, Rafel Ruiz, qui ha recordat que, “tal com vàrem denunciar quan es va fer públic l’esborrany de Pressupostos Generals de l’Estat”, el pressupost de què disposarà Paradores per a l’any 2018 és de 10 milions d’euros, però l’obra que s’ha de fer per adequar el nou complex hoteler assoleix els 21 milions d’euros. Una diferència per la qual l’alcalde assegura que “s’hauran de demanar explicacions al diputat eivissenc del PP José Vicente Marí Bosó”, qui, segons la versió del primer edil, afirmà que hi hauria doblers una vegada que es resolguessin els assumptes de la Ciotupha.

Tanmateix, Ruiz no es mostra optimista que aquesta obra pugui ser una realitat a l’actual legislatura. Segons els comptes que fa el batle, després d’aprovar-se definitivament el projecte i licitar-se, es necessitaran “com a mínim” dos anys d’obres, motiu pel qual creu que el parador serà una realitat a llarg termini.

Recordem que la licitació de les obres del parador es van enquistar quan la Ciotupha va demanar a Turespaña unes correccions al seu projecte de parador per tal de complir una sèrie de prescripcions de la comissió tècnica. Turespaña va respondre favorablement amb una nova proposta que ara la Ciotupha donarà per bona en els propers dies. “Per fi el projecte tindrà ja tots els requisits finalitzats i a partir d’això esperem que s’habiliti una partida per a les obres”, manifestà Ruiz.

stats