TRIBUNALS
Balears 28/06/2016

Els biòlegs porten als tribunals la seva exclusió d'ofertes de feina del Govern

El COBIB considera que la modificació de llocs de feina "representa un greu perjudici contra tots els biòlegs balears"

Ara Balears
2 min
Catalina Cladera, consellera d'Hisenda i Administracions Públiques i Vicenç Vidal, conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca en una imatge d'arxiu.

PalmaEl Col·legi Oficial de Biòlegs de les Illes Balears (COBIB) ha interposat un recurs administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears contra un dels acords del Consell de Govern de dia 5 de febrer d'enguany. El Govern, a proposta de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, aprovà la modificació de la relació de llocs de treball corresponent al personal funcionari de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Els biòlegs asseguren que recorren als tribunals després d'haver mantingut comunicació amb el Govern i també haver impugnat determinats nomenaments. Des del COBIB consideren els resultats obtinguts fins ara: "tan paupèrrims com lesius envers els legítims interessos dels professionals de la biologia".

El Govern, després del Decret 24/2015, de 7 d'agost, establí les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i considerà necessari adaptar la relació de llocs de feina del personal funcionari i laboral del CAIB a la nova organització. Aprofità també per corregir algunes errades materials, a través de l'acord del Consell de Govern abans esmentat.

Entre les places afectades per aquesta modificació de llocs de feina, n'hi ha 64 de les quals els biòlegs queden exclosos sense cap motiu ni justificació. Des del COBIB asseguren que "representa un greu perjudici contra tots els biòlegs balears". Segons el col·lectiu professional, se'ls neguen les competències professionals pròpies de la Biologia –o Ciències Biològiques–, malgrat que les han desenvolupades tradicionalment dins aquesta disciplina, tant pel que fa a la recerca mèdica i sanitària com a les activitats ambientals o mediambientals.

"Això significa una discriminació professional inacceptable, a més d'inconstitucional: atempta contra els principis d'igualtat, mèrit i capacitat en l'accés a la funció pública, com també d'interdicció de l'arbitrarietat en l'actuació de les administracions", reivindiquen els biòlegs. D'altra banda, destaquen la proliferació d'ofertes per a llicenciats en Ciències Ambientals. No accepten que aquesta "lògica i legítima obertura es faci a força de fer fora els biòlegs". Des del COBIB pensen que han de tenir la mateixa possibilitat d'accés.

El col·lectiu dels biòlegs nega que es tracti d'una pretensió d'exclusivisme per accedir a places a les quals es pot accedir des d'altres estudis. El COBIB ha rebut el suport del Consell General de Col·legis Oficials de Biòlegs d'Espanya en relació a les seves reivindicacions.

stats