Balears 04/10/2017

Cinc detinguts per prostituir al·lotes fugides de centres de menors

Els fets tingueren lloc a dos habitatges ocupats de Palma

Ara Balears
1 min
Un agent de la policia nacional, en imatge d'arxiu.

PalmaLa Policia Nacional ha anunciat aquest dimecres la detenció a Palma, de cinc persones, tres de les quals són menors, en el context d'una investigació sobre prostitució de menors i tràfic d'estupefaents.

Les investigacions, en les quals ha col·laborat el Servei de Menors i Família de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), es van iniciar al mes de febrer, quan es va tenir coneixement de l'existència d'una casa, a Palma, que hauria estat ocupada per al·lots i al·lotes menors d'edat que solien pernoctar a centres de menors de Mallorca i en les quals s'estarien registrant il·lícits penals contra les llibertats sexuals i contra la salut pública.

La investigació, “complexa”, segons el comunicat, va confirmar, finalment, l'existència de dos habitatges ocupats on diverses menors acudien cercant refugi. En aquests immobles, els cinc detinguts (tres dels quals tenen 14, 16 i 17 anys) van arribar a oferir-los droga a canvi de mantenir relacions sexuals o directament a obligar-les. Algunes d'aquestes al·lotes haurien estat captades per un altre menor al mateix centre.

“Fins ara”, diu el comunicat, “hi ha nou víctimes”.

stats