Balears 28/04/2016

El CEIP Vialfàs de sa Pobla guanya el premi Baldiri Reixac

La Fundació Carulla, que nomena els guanyadors, destaca l'interès del centre per dinamitzar la cultura i difondre la glosa i les rondalles mallorquines

Martí Gelabert
1 min
El CEIP Vialfàs de Sa Pobla guanya el premi Baldiri Reixac

PalmaEl CEIP Vialfàs de sa Pobla ha guanyat el premi Baldiri Reixac, dotat amb 3.300 euros. La Fundació Carulla, que s'encarrega d'atorgar aquests guardons, destaca el treball que ha fet el centre per dinamitzar la cultura. En concret, el seu director, Miquel Àngel Pons, explica el valor que s'ha donat a la literatura.

Des del centre, amb gairebé totes les famílies implicades, han reformat la llibreria i l'han decorada de manera que s'han reorganitzat tots els llibres. El CEIP Vialfàs ha volgut fer que la lectura sigui un element clau a l'educació dels alumnes i que la biblioteca sigui un ambient més on puguin desenvolupar-se i aprendre amb tota naturalitat. A més, reforcen la difusió de la glosa i es potencien les rondalles mallorquines. Pons assegura que la lectura és un element determinant, a causa de l'elevat nombre d'alumnes nouvinguts que desconeixen la llengua catalana o que, en tot cas, se'ls fa més difícil el seu aprenentatge.

Però l'escola no només ha rebut honors envers el seu treball per la cultura pròpia de les Illes. De fet, al CEIP Vialfàs han estat treballant per inserir les noves tecnologies dins l'aula i han assajat amb alguns models de projectes educatius. Es potencia la feina a través de les TIC, ja sigui en les classes de català o en les de les matemàtiques. Un dels projectes innovadors és el 'MatemaTIC', amb el qual a través de diversos blogs i webs els alumnes treballen les matemàtiques en línia.

El proper 9 de maig el centre està citat al palau de la Generalitat de Catalunya per rebre el premi en un acte presidit pel president català Carles Puigdemont.

stats