Balears 08/05/2016

El CEIP Son Oliva fa el seu primer 'esprint'

El centre aposta per introduir les bicicletes a l'escola i enfortir els vincles amb les famílies

Martí Gelabert
1 min
El CEIP Son Oliva fa el seu primer 'sprint'

PalmaActivitats en bicicleta adreçades a tota la comunitat educativa. L'objectiu? Impulsar l'activitat saludable i crear vincles entre famílies, escola i barriada. Aquesta és l'aposta que ha impulsat el CEIP Son Oliva per conscienciar l'alumnat de la importància de l'ús de la bicicleta com una activitat saludable, sostenible i lúdica.

El treball de fi de grau de l'alumne de la UIB Antoni Suau ha estat la inspiració del centre per dur a terme aquesta iniciativa, que té per nom 'Pedals de barri' i que implica diverses entitats de Palma. El CEIP Son Oliva introdueix a la seva formació la unitat didàctica 'La bici a l'escola' per als alumnes de 2n cicle de Primària. A partir de diverses sessions pràctiques, els alumnes roden junts i realitzen un circuit d'habilitats i fan jocs amb bicicleta mentre se'n potencia l'ús.

A més a més, durant el mes de maig i juny s'han programat diverses sortides familiars per crear comunitat al barri. Aquest diumenge s'ha organitzat la primera, on s'ha realitzat una sortida conjunta des de l'escola fins al parc de les Estacions.

Amb la implicació de l'Institut Municipal d'Esports de l'Ajuntament de Palma, la Federació Balear de Ciclisme, el Club de joves de Son Oliva i el Departament de Mobilitat de Cort, el CEIP Son Oliva pretén, també, posar en coneixement totes les possibilitats de la xarxa de carril bici de Palma.

stats