Balears 24/07/2017

La llei de benestar animal, un "atac al món rural" per la Federació Balear de Caça

El president de l'entitat creu que els partits que han donat suport a la regla volen posar fi a la seva activitat per una "simple qüestió ideològica"

Ara Balears
2 min
La façana principal de la plaça de toros de Palma. / G. ALOMAR

PalmaLes reaccions a l'aprovació de la Llei de toros i de protecció dels animals no s'han fet esperar. La Federació Balear de Caça ha expressat el seu "total desacord" amb la nova normativa a través d'un comunicat en què afirma que és "un atac al món rural" perquè inclou la prohibició de competicions de tir al colomí i guàtlera en totes les seves variants.

El president de l'entitat, Pedro Bestard, creu que "tots els partits que han donat suport a aquest text volen posar fi a la nostra activitat per una simple qüestió ideològica". "No coneixen la nostra activitat ni els interessa fer-ho", hi ha afegit Bestard, que ha afirmat que els caçadors són "els primers ecologistes, amants de la natura i dels animals".

Bestard ha assenyalat que la caça ha estat sempre "un regulador de la natura", per la qual cosa, ha advertit, "ben aviat es veuran les conseqüències" de la prohibició, com plagues de colomins. La federació i altres entitats afins es reuniran el proper 2 d'agost per decidir les seves línies d'actuació davant "aquest nou atac al món rural". "No podem permetre que parlin de maltractament quan es refereixen a pràctiques pròpies del món rural que venen des de molt lluny i que formen part de la nostra cultura".

Un rebuig a "tot allò espanyol"

Les crítiques a la llei per part de la Federació Taurina de Balears han seguit una línia similar. El seu president, Juan Antonio Álvarez, ha afirmat que l'aprovació de la nova normativa és un "intent de rebutjar tot allò espanyol, qualsevol tret d'identitat espanyola", i acusa els partits de tenir una actitud "de cacic".

Per Álvarez, en declaracions a EFE, la llei respon al plantejament "nacionalista" del PSIB, MÉS i Podem i a la seva intenció d'"esborrar qualsevol element cultural que ells considerin extern a les Illes". El president de la Federació Taurina està convençut que es declararà inconstitucional i ha recordat que tant per a aquest dijous com per al de la propera setmana hi ha programades corregudes a la plaça de Palma, tot i que la llei entrarà en vigor amb la seva publicació aquest dimecres.

Un "frau" per prohibir les corregudes

La Fundación del Toro de Lidia (FTL) també hi ha dit la seva i ha definit la llei aprovada aquest dilluns com una manera "fraudulenta" de fer irrecognoscible la festa dels toros amb l'única finalitat de prohibir la tauromàquia. Aquesta llei, segons el comunicat enviat per l'entitat, "no pretén altra cosa que prohibir les corregudes de toros per mitjà d'una argúcia legal, la qual és una regulació esperpèntica que les desnaturalitza per complet".

L'entitat també ha afirmat que aquesta llei no té "cap possibilitat de prosperar" després que es presentin els recursos pertinents.

stats