Balears 05/04/2016

Balears atorga un 30% més de beques menjador

Podem critica que l'Executiu hagi deixat 1.000 famílies sense aquesta ajuda, però el Govern assegura que han disminuït gairebé un 8%

Martí Gelabert
2 min
Es van garantir beques menjador per a totes les famílies que ho necessitin.

PalmaPodem ha criticat aquest dimarts en el ple del Parlament la presidenta del Govern, Francina Armengol, amb relació a les beques menjador. En concret, la portaveu del grup, Laura Camargo, ha retret que l'Executiu realitzi modificacions pressupostàries per posar en marxa la facultat de medicina de la Universitat de les Illes Balears i que no ho faci per a aquestes subvencions. Camargo ha recordat les 1.000 famílies que han quedat fora de la convocatòria. La dirigent socialista ha assegurat que el nombre de famílies beneficiàries d'aquestes ajudes ha crescut amb 433 persones, un 30% més que el curs anterior.

Armengol també ha defensat que el pressupost d'aquest curs 2015-1016 per a les ajudes de menjador és major que el del curs passat. En concret, d'1,1 milions d'euros, 200.000 més que el curs 2014-2015. La presidenta del Govern també ha anunciat que per a l'any vinent aquest pressupost augmentarà fins als 1,5 milions d'euros. D'aquests 1,1 milions d'euros del curs actual, 950.000 euros es destinen a atendre ajudes derivades de circumstàncies socioeconòmiques desfavorables, mentre que la resta va dedicada a aquells alumnes que utilitzen el servei de transport escolar.

Menys sol·licitats i menys famílies sense beca

Armengol ha criticat el discurs de Podem, que ha titllat de "demagògic". La dirigent socialista ha afegit que la creació de la nova facultat de medicina i les ajudes a les beques de menjador s'han fet "pensant en els ciutadans" de Balears. En aquest sentit, Armengol ha acusat Podem de comparar els dos factors, ja que ambdós van en la mateixa línia.

Segons les dades que maneja el Govern, el nombre de famílies que han quedat fora de les ajudes a menjadors ha disminuït un 7,72% i els sol·licitants de beca han davallat un 8,72%. "Ara no hi ha cap família que estigui en una mala situació econòmica que quedi al marge de les beques escolars", ha defensat Armengol.

Les beques de menjador actuals poden arribar a cobrir el 70% del cost total del servei, en els casos més greus en relació a motius socioeconòmics, i de fins al 50% per motius de transport escolar. Per cobrar l'ajuda concedida, els alumnes han de fer ús d'aquest servei un mínim del 50% dels dies.

stats