Balears 24/07/2017

Balears ha adjudicat el 70% de les places de les oposicions docents

A moltes de les convocades hi ha més vacants que aspirants

Ara Balears
1 min
Un dels professors donant la paraula a un dels alumnes de l'Institut Comte de Rius de Tarragona.

PalmaLa Conselleria d'Educació i Universitat ha decidit fer un balanç "positiu" després de la finalització del procés d'oposicions docents per al 2017. Tot i que moltes de les places que es convocaven corresponen a especialitats en les quals hi ha més vacants que aspirants, com les d’àrees de música, arts, alemany o relacionades amb ensenyaments tècnics d’FP, finalment s’ha cobert un nombre de places similars a altres processos.

S’han cobert 181 places del total de 257 que integraven aquesta oferta d’oposicions. Cal tenir present que de les 76 places que no s’han cobert, 17 només les podien ocupar persones amb discapacitat (torn de reserva per a aspirants amb discapacitat) i no es podien destinar a aspirants de torn lliure, encara que no s’hi presentàs ningú.

Per illes, a Mallorca s’han adjudicat 85 de les 112 places disponibles (75,89%); a Menorca, 33 de 49 (67,34%); a Eivissa, 59 de 90 (65,55%) i a Formentera, 4 de 6 (66,66%).

Un dels objectius prioritaris de la convocatòria del 2017 era abaixar les xifres d’interinitat a Eivissa i a Formentera, i en aquest sentit cal destacar que s’han cobert totes les places de torn lliure (51 de 55) de les especialitats del cos de mestres a Menorca, Eivissa i Formentera. Només han quedat sense cobrir 3 de les 4 que únicament podien ser ocupades per persones amb discapacitat; totes, excepte una plaça d’Educació Infantil a Eivissa, que sí que s’ha cobert.

Pel que fa a les especialitats, hi ha 4 tribunals que no han adjudicat cap plaça a les Illes: dansa espanyola, dansa clàssica, contrabaix i tècniques de joieria i bijuteria.

stats