TRANSPORT
Balears 10/02/2017

Aviba diu que les retallades en el descompte per a grups afectaran el 30% dels viatgers de les Balears

La patronal denuncia l'estancament de les negociacions, situació que impedeix confirmar reserves i preus després del 28 de març

Montse Terrasa
2 min
Representants de la patronal Aviba han acompanyat el seu president, Toni Abrines.

PalmaAviba afirma que les retallades en el descompte per a grups de residents afectaran el 30% dels viatgers de les Balears. La patronal d'agències de viatges ha denunciat que la immobilitat del Ministeri de Foment en les negociacions impedeix confirmar tarifes per a grups de més d'onze persones a partir del 28 de març, data en què entrarien en vigor les noves restriccions.

Toni Abrines, president d'Aviba, ha denunciat que Foment ha fet cas omís de les seves peticions i encara no s'han pogut reunir. De moment, la patronal dona suport i assessora el Govern balear en les negociacions, que, segons Abrines, estan estancades.

"Veim poques possibilitats que Foment desisteixi", ha afirmat el representant d'Aviba sobre la intenció del govern de Mariano Rajoy de reduir el descompte de residents per a grups, contractes amb empreses i paquets turístics.

Abrines també ha corregit les xifres donades per Foment, que estableix en un 3% els usuaris afectats per la retallada en el descompte dels bitllets de grups. Segons Aviba, aquesta xifra s'ha calculat en funció dels usuaris de vols de tot l'estat espanyol i hauria de basar-se en el nombre de viatgers de Balears.

Per aquest motiu, Toni Abrines sosté que els perjudicats per les noves tarifes suposarien fins a un 30% dels viatgers de les Balears: grups de la tercera edat, equips esportius, paquets turístics, empreses...

La tarifa màxima

L'altre gran problema és que Foment ha pres com a referència uns preus màxims de bitllets molt inferiors als preus de mercat en determinades dates, segons ha explicat el president de les agències de viatges.

El preu màxim d'un vol Palma-Madrid s'ha fixat en 75 euros i un Palma-Barcelona en 48 euros. La resta de rutes computen 60 euros.

Aviba demana que el Ministeri reflexioni i negociï aquests descomptes. "Foment sortirà perjudicat si la gent opta per una tarifa individual", ha afirmat el president d'Aviba.

stats