Balears 07/06/2016

Armengol 'toreja' Podem respecte al bou de Fornalutx

La presidenta evita pronunciar-se al Parlament sobre la possible prohibició de la festa

Jaume Vinyas
2 min
La presidenta, Francina Armengol, arriba al Parlament.

PalmaLa presidenta, Francina Armengol, ha esquivat la pregunta parlamentària que el grup parlamentari de Podem li ha fet pretenent que es exposàs el seu posicionament respecte a la polèmica que envolta el correbou de Fornalutx. PSIB, MÉS i Podem havien arribat a un acord per prohibir la tradició en el marc de la nova Llei de Benestar Animal. Ara mateix, però, hi ha dubtes dins del PSIB i el partit estaria estudiant transaccionar una esmena amb altres partits que salvarien la tradició, en contra del criteri dels seus socis de Govern.

Armengol ha evitat respondre explícitament la pregunta del diputat Carlos Saura. "No em toca ni a mi ni al Govern dir quin animal pateix i quin no pateix", ha respost. La presidenta ha demanat a la formació dels cercles que es treballi en la nova llei des d'"una visió àmplia perquè vostè no deu pensar que l''únic problema que tenim és el del bou de Fornalutx". Saura li ha replicat que Podem sospita que "el PSIB està deixant que el PP li faci la feina bruta", en referència a l'esmena que podria salvar la polèmica tradició i ha afegit que "el correbou de Fornalutx no pot esdevenir el nostre 'Toro de la Vega'".

Armengol li ha contestat al jove diputat que ella no "acaba d'arribar a la política" i ha defensat la feina feta en benefici dels animals quan presidia el Consell de Mallorca. Finalment, ha recordat que el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, defensa referèndums a cada poble respecte de l'eliminació de festes tradicionals amb animals. Finalment, ha demanat a Podem que "no faci demagògia ni parli des del no-rigor".

El coportaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, ha assegurat que la formació ecosobiranista entén que la resposta d'Armengol no fa pensar que el PSIB vulgui canviar d'opinió, un fet que MÉS, ha dit,"no entendria".

Per part seva, el portaveu parlamentari del PSIB, Andreu Alcover, ha reconegut, "a títol personal" que "introduiria algun canvi al correbou de Fornalutx.

stats