Balears 04/04/2017

Anna Gabriel visita divendres Menorca per oferir una xerrada sobre moviments socials

El Partit Popular es mostra indignat perquè considera la portaveu de la CUP una persona antidemocràtica

Iván Martín
2 min
Aquest és el cartell informatiu de la xerrada d'Anna Gabriel.

MercadalLa portaveu de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), Anna Gabriel, serà aquest divendres la protagonista d'una xerrada col·loqui que, amb el nom 'Moviments socials i participació política', explicarà el procés que ha donat lloc a la creació de la CUP. L'acte, organitzat per l'associació de veïns de Mercadal, el presentarà el filòleg Joan Francesc López Casasnovas. La presència d'Anna Gabriel arriba envoltada de polèmica i des del Partit Popular lamenten la convidada.

De fet, la portaveu del PP a l'Ajuntament de Mercadal, Antònia Cantallops, considera que "aquesta associació no em representa. No entenem els motius que empenyen una entitat veïnal a convidar una persona que per nosaltres és antidemocràtica, especialment després dels darrers esdeveniments viscuts a la seu del partit a Catalunya. Des de l'Ajuntament no ho podem prohibir, ja que han pagat la sala i no s'hi pot fer res". Cal recordar que és el PSOE qui governa a Mercadal, mentre que el Partit Popular exerceix l'oposició.

Una altra veu discrepant amb la visita de la representant de la CUP és la senadora del PP per a Menorca. Juana Francis Pons Vila diu que "l'associació representa moltes sensibilitats i creim que ha d'actuar al marge de la política. És un personatge que no té res a veure ni amb Menorca ni el poble. No ens ha de donar lliçons de res. Vull recordar que l'associació cobra subvencions de l'Ajuntament de Mercadal i amb els diners de tots els ciutadans no estic d'acord que es fomenti una xerrada d'aquest tipus".

En canvi, de diferent manera es veu des de l'associació de veïns la polèmica que ha aixecat la presència d'Anna Gabriel. Fonts properes a l'entitat asseguren que "es tracta d'una persona que pot donar una visió molt àmplia dels processos de participació directa, a més de la seva notorietat com a diputada al Parlament de Catalunya. Cadascú és lliure d'assistir o no a l'acte". La xerrada de Gabriel s'iniciarà a les 20.00 h a la Sala Multifuncional de Mercadal.

stats