PROTECCIÓ
Balears 15/07/2016

Una advertència de Madrid pot 'torejar' la Llei de benestar animal

El Govern estudiarà el text de la futura normativa i els traslladarà al Parlament abans de la seva aprovació definitiva, ja que pot xocar amb la Constitució

Martí Gelabert
1 min
La 1 va emetre dissabte una corrida de toros des d'Albacete

PalmaMadrid podria fer que els toros no es prohibeixin a Balears. Una advertència del govern estatal, encarregat de fer un "control de legalitat" sobre la futura Llei de protecció i benestar animal apunta que les corregudes de toros no poden desaparèixer. El motiu en què es recolza Madrid és que la tauromàquia està protegida per ser "patrimoni històric i cultural".

Per això mateix, la consellera de Presidència, Pilar Costa, ha detallat aquest divendres que s'estudiarà el text de la normativa, ja que es pot qüestionar la seva constitucionalitat. D'aquesta manera, el Govern haurà de revisar la futura llei que preveu abolir els toros a les Illes Balears i l'haurà de traslladar al Parlament abans de la seva aprovació definitiva. En aquesta direcció, Costa ha assegurat que s'hauran de dur a terme "les modificacions oportunes per complir estrictament la legalitat".

Amb aquesta llei, el Govern pretén posar fi a les corregudes de toros i a qualsevol acte que suposi un patiment físic o psicològic per als animals. Des del Partit Popular balear s'han mostrat contraris, en tot moment, de l'aprovació de la llei i s'escuda en l'argument de la "tradició i cultura" per protegir aquests espectacles. Tot i així, el Govern, amb el recolzament de Podem, no pensa fer-se enrere i ara cal saber com es modificarà la normativa per esquivar les advertència del govern central.

stats