El Parlament nomena Jaime Far director de l'Oficina Anticorrupció

Rep el suport de 32 membres de la Cambra i 20 abstencions

El Parlament ha nomenat aquest dimarts Jaime Far com a primer director de l'Oficina Anticorrupció. Far, que ha tingut el suport de 32 dels 52 vots vàlids emesos durant la votació, serà director en segona volta, atès que el passat novembre no va obtenir el vot favorable de tres cinquenes parts de la Cambra.

Una vintena dels diputats han votat aquest dimarts en blanc en el mateix ple que ha de començar el debat per aprovar els pressupostos i en el qual, precisament, el Partit Popular ha presentat esmenes per reduir el salari del nou director.

Ha estat una votació sense sorpreses, com ho va ser la del mes de novembre, ja que la figura de Far té el suport dels partits del Pacte. L'oposició n'ha criticat, entre altres coses, el salari que cobrarà (95.000 euros anuals) i el fet que la seva feina pot generar duplicitats amb la Sindicatura de Comptes.

L'esquerra assegura que Far ja té un projecte de reglament per desenvolupar les feines de l'oficina que, per tant, podria estar en marxa durant els primers mesos del 2018. Entre altres funcions, l'òrgan s'encarregarà d'investigar qualsevol persona física o jurídica que hagi rebut una subvenció pública o que faci un servei públic, garantint la confidencialitat i la protecció de dades. 

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF