El Parlament rebutja el nomenament de Jaime Far com a director de l'Oficina Anticorrupció

La votació es repetirà al desembre, durant el ple per aprovar els pressupostos

El ple del Parlament ha rebutjat aquest dimarts nomenar Jaime Far primer director de l'Oficina Anticorrupció de les Balears. La votació, que s'ha realitzat sense sorpreses i de manera secreta, ha tingut els vots a favor dels partits del Pacte i el vot en blanc del PP, El Pi i Ciutadans.

A partir d'ara, s'obre un període de 15 dies hàbils abans de la repetició de la votació, cosa que significa que, probablement, el nomenament de Far no serà efectiu fins a un dels tres dies que està previst que duri el debat de pressupostos, el 19, 20 i 21 de desembre. En aquell moment serà suficient una majoria absoluta a la Cambra per donar per aprovada la proposta.

Far és inspector d'Hisenda i un dels principals motius que presenta el Pacte per defensar-lo com a candidat al nou càrrec és que s'ha encarregat d'impulsar la internalització de l'oficina de recaptació de Calvià. En canvi, des de l'oposició denuncien que es preveu un salari massa elevat per a aquesta nova figura (95.000 euros) i que, a més, genera duplicitats amb altres òrgans com la Sindicatura de Comptes.

Si no es produeixen nous entrebancs, Far serà director de la nova Oficina a finals d'any i des de l'esquerra de l'arc parlamentari asseguren que "en un temps raonable" serà capaç de presentar un esborrany de reglament de funcionament de l'ens i una proposta d'ubicació perquè es debati al Parlament.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF