El PSIB no renuncia a la presidència del Parlament

La secretària general, Bel Oliver, suggereix que el previsible cessament de Xelo Huertas suposarà la renegociació dels Acords pel Canvi

Mantenir la presidència del Parlament  en cas que es confirmi el cessament de Xelo Huertas  no serà tan fàcil per a Podem. La secretària general del PSIB, Bel Oliver, ha advertit, aquest divendres, que l'acord pel qual la formació dels cercles va obtenir el càrrec "es va pactar en el seu moment" i "entenc que les circumstàncies no són les mateixes". Amb tot, ha insistit que "no volem avançar esdeveniments" però tampoc ha volgut donar per fet que permetran que Podem mantingui el lloc. "Si tenim una situació nova, s'ha de parlar de tot", ha insistit.

MÉS per Mallorca, en canvi, sembla que no està tan disposat a plantar batalla pel càrrec. El portaveu parlamentari, David Abril, ha assenyalat que "el més lògic" és que Podem mantengui el càrrec, tal com es va pactar a principis de legislatura.

Des de Podem, el secretari general, Alberto Jarabo, ha intentat llevar ferro a la polèmica admetent que "hi poden haver interpretacions diferents" pel que fa a la conveniència de mantenir intactes els Acords pel Canvi. També ha admès que la previsible pèrdua de dos diputats suposa una minva considerable en l'equilibri parlamentari de les tres forces però ha assenyalat que "considerem positiu que l'equilibri actual es mantingui".

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF