PSIB i Podem mantenen la distància per la facultat de medicina

La formació morada interpel·larà el Govern al Parlament sobre el polèmic projecte

El projecte de creació de la facultat de medicina continua enfrontant Podem amb els socis del Pacte, PSIB i MÉS. La portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, ha assegurat que “no deixarem que ens torcin el braç de manera silenciosa”, en relació a les pressions perquè acceptin el projecte, impulsat per socialistes i ecosobiranistes.

La formació dels cercles presentarà una interpel·lació, aquest dimarts, al Parlament sobre aquest tema. Camargo ja ha avançat que presentaran una moció després d'aquest debat. “ Jo no he vist al carrer que la gent expressi una necessitat urgent d’una facultat de medicina; sí que he viscut les llistes d’espera, que sí que són una prioritat per a la ciutadania”, ha argumentat.

El diputat socialista  Vicenç Thomás, en canvi, ha defensat que  la seva formació no es planteja la nova facultat des de la perspectiva d'una “despesa”, sinó com una “ inversió molt assumible i amb molt de futur”. Precisament, el cost dels nous estudis (3,7 milions d'euros anuals quan funcionin els sis cursos) és el que més preocupa a Podem, que considera que els doblers s'haurien de destinar a altres partides socials. “Volem demanar al Govern que dediqui aquests estalvis a pal·liar alguna tasca pendent. Un compromís dels acords pel canvi que consideram infrafinançat és la lluita contra les llistes d’espera en sanitat. La contractació de  més personal sanitari s’imposa com una necessitat. Una prioritat del rescat a la ciutadania. I també lluitar contra la pobresa farmacològica”, ha explicat.

Thomàs, per la seva banda, ha defensat que hi ha un “ consens suficient” per tirar endavant un projecte que, ha dit, beneficiarà el món educatiu, la investigació i l'assistència sanitària.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF