El PP demana condemnar "l'assetjament sistemàtic" als cossos i forces de seguretat de l'Estat

Presenta una PNL exigint "afecte, admiració i respecte" i insinuant que s'apliqui l'article 155 de la Constitució a Catalunya

El PP vol que el Parlament balear condemni "l'assetjament sistemàtic" que, afirmen, sofreixen la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a partir de les seves actuacions per reprimir el referèndum de Catalunya. Segons una Proposició No de Llei que el grup parlamentari ha registrat aquest dimecres, s'ha d'instar les institucions espanyoles a "utilitzar amb determinació i fermesa tots els mecanismes que li atribueixen la Constitució i les lleis".

De fet, va més enllà perquè demana a les institucions que actuïn "amb les eines de l'estat de dret, contra les iniciatives que pretenguin, des de la il·legalitat i contra la voluntat democràtica del conjunt del poble espanyol, conculcar el nostre marc constitucional i la unitat d'Espanya".

Els populars recorden que els cossos i forces de seguretat de l'Estat "dediquen la vida a salvaguardar la convivència, la seguretat i la tranquil·litat dels seus conciutadans, per la qual cosa mereixen l'afecte, l'admiració i el respecte del conjunt de la societat espanyola". Per això, la proposició vol que el Parlament manifesti "suport total i incondicional" a la Policia.

La PNL oblida esmentar el diàleg com a solució davant el problema polític que viu Catalunya, a més d'una referència a les més de 800 persones ferides després de les càrregues policials dels darrers dies i, més aviat, les avala apel·lant a la "proporcionalitat i oportunitat" a l'hora d'aplicar els "mecanismes" per protegir "la sobirania nacional, l'estat de dret, la democràcia i la convivència entre els espanyols".

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF