Podem i PP forcen la compareixença de l’exdirector general de l’Advocacia

Les explicacions de la consellera de Presidència, Pilar Costa, no acaben de convèncer la formació dels cercles

L'exdirector general de l'Advocacia de la Comunitat, Lluís Segura, haurà de comparèixer davant la comissió d'Afers Institucionals per oferir la seva versió sobre els esdeveniments que van desencadenar la seva destitució per "pèrdua de la confiança política". La petició l'ha feta Podem i només ha rebut el suport del PP. El Pi s'ha abstingut i la resta de forces que integren el Pacte hi han votat en contra. 

La votació s'ha produït després de la compareixença de la consellera de Presidència, Pilar Costa. Durant gairebé una hora i mitja, ha insistit en els arguments que va donar en el seu moment per justificar la destitució: la pèrdua de confiança política arran d'unes declaracions de Segura a 'Diario de Mallorca', en què assegurava que Costa coneixia que l'Advocacia havia decidit despersonar-se de dues de les causes obertes contra l'expresident  Jaume Matas

Costa ha reiterat que se'n va assabentar per la premsa i que el mateix Segura li va assegurar, en primera instància, que els escrits no s'havien presentat, informació que va rectificar posteriorment. "És evident, per tant, que hi havia una certa descoordinació", ha assegurat davant la comissió.

El secretari general de Podem, Alberto Jarabo, ha indicat que la formació "manté els dubtes sobre les contradiccions en les dues versions" i per això vol escoltar Segura. El coportaveu de MÉS per Mallorca David Abril ha assenyalat que amb les explicacions de Costa n'hi ha prou i que insistir en aquesta qüestió suposa "alimentar l'espectacle". Per MÉS, ha dit, "el tema està tancat".

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF