Mateu plega per "coherència" i deixa en mans de MÉS per Menorca més cessaments

La ja exconsellera de Transparència admet que els contractes amb l'excap de campanya de MÉS són "poc ètics"

Envoltada de bona part del seu equip i contenint les llàgrimes. Així s'ha acomiadat dels mitjans la fins aquest divendres consellera de Transparència, Cultura i Esport, Ruth Mateu, qui ha aprofitat la gran presència de periodistes per a lamentar la poca atenció que han rebut les seves iniciatives. "M'hauria agradat haver vist la sala tan plena quan hem presentat temes d'Esport i Joventut", ha assenyalat a l'inici de la seva intervenció.

Mateu assegura que ha presentat la dimissió, de manera voluntària, per "coherència" i com a "mesura de contundència" després d'admetre que la contractació, per part de diverses conselleries dirigides de Més, del seu excap de campanya, Jaume Garau, ha estat "poc ètica". "Sóc la màxima responsable de la transparència d'aquest Govern. No puc eludir aquesta responsabilitat", ha afegit. Amb tot, ha defensat la legalitat de tots els contractes signats i ha descartat que la polèmica pugui tenir recorregut judicial.

La ja exconsellera dóna per tancada la crisi amb la seva dimissió i no ha volgut confirmar si més membres de la conselleria plegaran o seran cessats. " MÉS per Menorca ho decidirà en assemblea aquest horabaixa", ha assenyalat. Els ecosobiranistes menorquins, en efecte, es reuneixen a les 16 hores a Es Mercadal, amb els ànims molt encesos. No es descarta, fins i tot, que es debati abandonar el Pacte, una decisió que deixaria el Govern de Francina Armengol en minoria parlamentària.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF