Madrid continuarà pagant els descomptes de resident en grup

També negociarà com evitar el frau per pagar el bitllet

El Ministeri de Foment continuarà pagant el descompte als residents de les Balears que viatgin en grup i negociarà amb els sectors afectats com evitar el frau en el pagament de bitllets. Així ho va informar ahir l’Agrupació empresarial d’agències de viatges de les Balears (Aviba).

Foment va comunicar al Govern de les Illes la paralització de l’entrada en vigor de la norma que derogava, a partir de l’1 de gener, els descomptes als residents que viatjaven en grup.

En el seu comunicat, Aviba va mostrar el seu agraïment al Govern per oposar-se a la “injustificada” nova Llei de subvenció de resident i per haver “sumat esforços amb la nostra associació per paralitzar aquesta llei”.

També va encoratjar a associacions i col·lectius de les Balears a donar suport a la denúncia que Aviba va formular en el seu moment, després de veure “vulnerats” els drets dels ciutadans de les Balears.

La decisió de Foment s’ha produït després “d’innombrables” gestions i de reunions d’aquesta associació amb diferents estaments públics, als quals han exposat els seus arguments per deixar sense efecte aquesta llei.

En els pròxims mesos, aquesta associació formarà part d’una taula de treball que, juntament amb les administracions autonòmiques, el Ministeri de Foment i l’Aviació Civil, analitzarà noves mesures contra el frau en el tema de les subvencions.

Aviba sempre defensarà que “no es perjudiqui un sol resident balear com a associació d’agències de viatge implicada i representativa de les Balears”.

L’entitat recorda que el maig passat ja va advertir sobre els perjudicis que suposaria la norma.

“En aquestes taules de treball -insisteix Aviba- continuarem vetlant pels beneficis dels residents de les nostres illes i, evidentment, lluitarem contra el mateix frau que la nostra associació en l’àmbit estatal, la CEAV, va denunciar fa més de quatre anys”.

Recordem que la retallada parcial al descompte de residents va estar a punt d’acabar als tribunals. Així ho va anunciar el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, que va lamentar que aquesta fos “una de les darreres decisions que va prendre el govern estatal en funcions”, una mesura, a més, que es va prendre “amb nocturnitat i sense fer cap tipus de consulta”.

La mesura afectava els viatges d’estudis, les federacions esportives, els bitllets de l’Imserso i els viatges contractats a través d’una agència que podien incloure, a més del trajecte, la reserva de l’hotel.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF