MÉS demana responsabilitats polítiques a Pilar Costa o al director general de l’Advocacia

El portaveu parlamentari, David Abril, afirma que “qualcú haurà de renunciar”

La crisi oberta en el si del Pacte per la despersonació de l'Advocacia de la Comunitat en dues de les causes obertes contra Jaume Matas està molt lluny de resoldre's. El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, David Abril, ha reclamat aquest dimarts la renúncia del director general de l'Advocacia, Lluís Segura, o de la consellera de Presidència, Pilar Costa, arran de les dues versions diferents que han donat sobre sí l'Advocacia va informar el Govern de la seva decisió. Costa i Segura s'han reunit aquest mateix dimarts, segons ha pogut saber l'ARA Balears.

D'altra banda, el director general de l'Advocacia assegura que Costa coneixia la seva decisió, segons publica aquest dimarts 'Diario de Mallorca'. Costa ha insistit, però, en la versió que ja va oferir divendres després del Consell de Govern. Això és, que desconeixia la decisió de retirar-se de les dues causes. La consellera ha afegit que l'Advocacia l'informa "de les línies generals d'actuació però no de la concreció". Unes explicacions que "no han convençut" la portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, qui li ha fet la pregunta durant la sessió de control al Govern. 

Camargo no es planteja, de moment, demanar responsabilitats polítiques perquè abans, ha assegurat, Podem vol escoltar les explicacions de Segura al Parlament. La compareixença ha de ser aprovada a la comissió d'assumptes generals i la formació dels cercles ja negocia amb els ecosobiranistes fer front comú perquè sigui aprovada. Els socialistes consideren, per la seva banda, que "no sabem si la compareixença d'un funcionari al Parlament és el format més adequat". El portaveu del grup parlamentari, Andreu Alcover, admet que s'ha produït una "disfunció" però adverteix MÉS que "també podria ser un error" obrir un debat sobre responsabilitats polítiques, tot i que no ha volgut apostar obertament per la continuïtat de Segura en el càrrec.

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF