El Govern paga 11,5 milions d'euros de la bestreta de les ajudes de la PAC

Les Illes es converteixen en un dels primers territoris de l'Estat a abonar-la

El Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (Fogaiba) ha abonat 11,5 milions d'euros corresponents a la bestreta de les ajudes de la Política Agrària Comuna (PAC).

La bestreta és el pagament parcial avançat que autoritza la Unió Europea als estats membres, que consisteix en l'abonament de fins a màxim un 70% de les ajudes directes de la PAC des del 16 d'octubre fins al 30 de novembre.

Els pagaments s'han realitzat entre aquest dimecres i dijous i així Balears se situa entre les primeres comunitats autònomes que han abonat la bestreta, segons destaca en un comunicat la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.

El total de fons destinats a ajudes directes de la PAC es pagarà fins al 30 de juny de l'any que ve, fins a aconseguir un import total, que inclou totes les línies, de 27,5 milions d'euros, que beneficiaran uns 6.200 agricultors de les Illes.

Les línies d'ajuda objecte d'aquesta bestreta són principalment el Pagament Bàsic, el Pagament Verd, el Règim de Petits Agricultors, el Boví de Llet i les Vaques Nodrisses. En aquestes dues darreres ja s'ha abonat el 70,4% i el 68,7% del total, respectivament, a més de l'ajuda excepcional de llet.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF