El Govern i Foment coordinaran les tasques per tramitar la tarifa plana a la UE

Dimarts no s'aprovà al Congrés el nou REB, en què s'inclou la nova tarifa de vols entre illes, perquè afectava negativament els pressupostos de l'Estat, segons el govern espanyol

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, i el secretari d'Estat d'Infraestructures del Ministeri de Foment, Julio Gómez Pomar, es reuniran la setmana que ve a Palma per coordinar les tasques per a la tramitació de la tarifa plana per als vols interinsulars davant la Unió Europea.

Gómez Pomar s'ha posat en contacte avui horabaixa amb el conseller Pons, després que dimarts el Govern sol·licitàs una reunió urgent amb el ministre de Foment perquè el Congrés havia rebutjat tramitar una proposició de llei per a un nou Règim Especial de les Illes Balears (REB) que incloïa aquesta tarifa plana.

El secretari d'Estat es reunirà amb Pons la setmana vinent a Ciutat per analitzar de manera conjunta els estudis realitzats sobre aquest tema, tant per part del Ministeri com de la Conselleria, i amb l'objectiu d'aconseguir que les institucions europees donin el vistiplau a la tarifa plana de 30 euros per als vols entre illes, segons ha informat la Conselleria en un comunicat.

Gómez Pomar ha assegurat al conseller que el Ministeri manté el full de ruta previst inicialment quant a la tramitació davant la Unió Europea i li ha avançat que en breu esperen poder mantenir una reunió amb la Direcció General de Competència de la UE sobre aquesta proposta de les Balears.

El nou REB afectava negativament els pressupostos de l'Estat

La Conselleria ha recordat que el Ministeri de la Presidència va demanar a la Mesa del Congrés que no prengués en consideració la proposició de llei del nou REB aprovada per unanimitat al Parlament, que incloïa mesures de millora en transports com la tarifa plana i l'increment de l'aportació del govern espanyol en el descompte de resident per als trasllats marítims.

La raó del Ministeri era que afectava negativament els Pressupostos Generals de l'Estat i dimarts la Mesa del Congrés va rebutjar la iniciativa legislativa presentada per les Balears.

El Govern ha insistit que continua treballant i seguint els acords establerts entre les dues administracions per aconseguir el vistiplau de Brussel·les que permeti autoritzar la tarifa plana. Tots els documents tècnics necessaris per al seu estudi ja s'han fet arribar al Ministeri.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF