CAS NÓOS

L'advocat de Torres insulta Ruiz-Gallardón: "Aquest 'tio' és idiota"

Manuel González Peeters ha insultat l'exministre i exbatle de Madrid sense que aquest ho sentís. Gallardón ha contradit Camps: "No li vaig demanar que renunciàs als Jocs Europeus"

L'advocat de Diego Torres, Manuel González Peeters, ha insultat,  aquest dijous, l'exministre i exbatle de Madrid Alberto Ruiz-Gallardón, sense que aquest ho sentís, xiuxiuejant al seu client durant l'interrogatori: "Aquest 'tio' és idiota".

La desqualificació no ha estat percebuda a la sala, però l'han recollida els micròfons durant la declaració com a testimoni de Ruiz-Gallardón en el judici del cas Nóos que es du a terme davant la Secció Primera de l'Audiència de Palma.

L'exbatle de Madrid ha declarat en la quaranta-cinquena jornada del judici a instàncies de l'acusació popular que exerceix Manos Limpias en relació al conveni que va signar Madrid 16 amb la Fundació Esport, Cultura i Integració Social (FDCIS) d'Iñaki Urdangarin per promocionar la candidatura olímpica, per la qual cosa l'entitat va cobrar 114.000 euros.

En el seu torn d'interrogatori, l'advocat de Diego Torres ha mostrat al testimoni diverses fotografies en què apareixia amb Urdangarin en l'acte de presentació d'un llibre. González Peeters ha recalcat que en les imatges es veien documents amb el logotip de l'Instituto Nóos, a la qual cosa Ruiz-Gallardón ha replicat que era impossible que quan va assistir a l'acte es fixàs en aquest detall.

Aquesta rèplica ha motivat la reacció de l'advocat amb un comentari que li ha retret la presidenta del tribunal, Samantha Romero, que ha intervingut també després quan González-Peeters ha contradit l'afirmació del testimoni que era "un fet" que havia estat convocat a l'esdeveniment per la universitat Esade.

"No és un fet, és un fet segons vostè", ha dit González Peeters, davant la qual cosa la magistrada ha ordenat: "Ja n'hi ha prou". Immediatament després, l'advocat del soci d'Urdangarin ha xiuxiuejat a Torres, que seu al seu costat, "aquest 'tio' és idiota".

En el transcurs del judici, la presidenta del tribunal ha reprès en nombroses ocasions el lletrat de Diego Torres pels seus comentaris durant els interrogatoris a acusats i testimonis.

Gallardón contradiu Camps: "No li vaig demanar que renunciàs als Jocs Europeus"

L'exbatle de Madrid i exministre de Justícia Alberto Ruiz-Gallardón ha contradit aquest dijous en el judici de Nóos l'expresident del País Valencià Francesc Camps en negar que li sol·licitàs que renunciàs a organitzar els Jocs Europeus a València per no interferir en la candidatura olímpica Madrid 2020.

"No són esdeveniments que puguin competir o superposar-se de cap manera", ha declarat Ruiz-Gallardón en contrast amb l'afirmació de Camps, que el 15 d'abril va assegurar que qui llavors era batle de Madrid li va telefonar per demanar-li que renunciàs als Jocs Europeus perquè la capital volia tornar a competir per organitzar els Jocs Olímpics de 2020 després de perdre els de 2016.

Camps va assegurar davant el tribunal que havia descartat els Jocs Europeus " per lleialtat, per patriotisme i per espanyolitat", perquè la prioritat havia de ser per a la capital d'Espanya.

"Record una conversa amb el senyor Camps en relació a si la realització dels Jocs Europeus podria afectar o no la candidatura de Madrid 2016 (Camps s'ha referit a 2020) i vàrem concloure que eren dos esdeveniments diferents i que, per tant, no tenien per què interferir l'un amb l'altre", ha explicat el testimoni.

EDICIÓ PAPER 20/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF