Esquerra Unida du les obres al moll de Palma al Congrés i a Brussel·les

La formació considera que l'abocament de residus de Son Reus podria causar un "desastre mediambiental de conseqüències incalculables"

El coordinador general d' Esquerra Unida, Juanjo Martínez, ha anunciat aquest dimecres que la formació ha presentat una bateria de preguntes al Congrés i al Parlament Europeu sobre la utilització de residus presumptament contaminants en l'ampliació del moll de Ponent, a Palma.
"Aquestes pràctiques són profundament nocives, ja que afecten la principal activitat econòmica de la nostra comunitat, que és el turisme, a més del medi que sustenta aquesta activitat, com són les praderies de posidònia; així mateix, provoca perills greus per a la salut humana", ha assenyalat Martínez.

Tot i que l' Autoritat Portuària va negar a l'ARA Balears que els residus detectats pels ecologistes a platges com Can Pere Antoni, i que varen donar peu a la denúncia, provinguin de les obres d'ampliació, la consellera insular de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha demanat aquest dimecres mateix a Tirme que paralitzi l'enviament d'escòries "per prudència", tot i que ha assegurat que "en cap cas" es tracta de cendres tòxiques, sinó que són escòries tractades a Tirme i que no contenen plàstics.

Esquerra Unida, per la seva banda, ha assenyalat que "aquest material és utilitzat habitualment en la construcció de carreteres, però utilitzats a la mar són molt difícils de controlar, es disseminen, contaminen l'ecosistema i afecten la qualitat de l'aigua en les zones de bany, a més de provocar greus afeccions al medi marí i a la salut humana, ja que entre altres contaminants i cancerígens porta dioxines, furans, arsènic, plom, coure, etc".

Les preguntes registrades per EU no només es refereixen a aquestes obres. La formació vol saber si aquest material s'ha utilitzat anteriorment a les Balears i si, més concretament, es varen emprar en l'ampliació del dic de Son Blanc, a Ciutadella. La formació manté que es podria tractar d'un "desastre mediambiental de conseqüències incalculables".

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF