PALAU DE CONGRESSOS: UNA OPORTUNITAT ENMIG DE LA POLÈMICA

Cronologia de l’obra de la discòrdia

El Palau de Congressos obre avui les portes amb la previsió de donar feina a més de 200 persones i convertir-se en un centre de referència de les convencions a la Mediterrània
Cronologia de L’obra de la discòrdia

Han passat gairebé 13 anys des que es va crear la societat Palau de Congressos SA i avui, després de sis concursos, diverses aturades de les obres i quatre governs, el centre de convencions de Palma obre les portes.

Des del rebuig ciutadà per l’estètica de la infraestructura fins a les tensions polítiques perquè la consideraven innecessària, passant per les qüestions administratives que han endarrerit durant anys la construcció i les adjudicacions frenades in extremis per possibles irregularitats. Aquesta dècada llarga ha anat carregada d’històries que han fet que qui apostava per esbucar-lo acabi formant part de l’equip de govern que l’inaugurarà.

Alguns dels conflictes que formen part de la cronologia del Palau continuen als tribunals, com un recurs de Barceló (protagonista de la història des del seu començament), però les darreres rodes de premsa per anunciar les adjudicacions i el rebuig per part dels tribunals d’alguns recursos han estat veritables alleujaments per a l’Ajuntament.

L’acte oficial per celebrar la seva posada en marxa serà després de l’estiu, amb un acte al qual assistiran el rei Felip VI i la reina Letícia. Abans, però, ja hi ha programats diversos actes, com un congrés de transport urbà els primers dies de juny i, abans que acabi l’any, hi ha previstos 14 esdeveniments al centre de convencions.

Tant al Govern com a l’Ajuntament asseguren que és una oportunitat per atreure “turisme de més qualitat”, una afirmació que comparteix el nou gerent del Palau, Ramón Vidal, qui, en declaracions a IB3 Ràdio, va afirmar que les persones que participin en un congrés a Palma després hi tornaran de vacances, aquesta vegada amb les seves famílies.

El Palau de Congressos va córrer el risc de convertir-se en un més dels grans edificis fantasma de Palma. Des de Melià estan convençuts que passarà tot el contrari i que la seva presència dinamitzarà l’economia de la zona, però també de tota la ciutat. A Cort així ho esperen.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF